Security Essentials, XP'ye güle güle dedi!

Windows XP'nin halen hayatta olmasından rahatsız olan Microsoft, şimdi de bakın ne yaptı!

XP için bir devir daha bitti!

Windows XP için sunulan desteğin son günü, yani 8 Nisan giderek yaklaşıyor, ancak işletim sistemi hala oldukça popüler. Microsoft ise bu tarihin ardından Microsoft Security Essentials'ı Windows XP için sunmayacağını duyurarak şaşırttı.

Microsoft'un Security Essentials zararlı tanımlarını Nisan'dan itibaren güncellemeyeceği biliniyordu. Bu yeni hamleyse geçiş yapmaya hazırlanan Windows XP kullanıcılarının biraz daha acele etmelerini sağlayacak. Windows XP, PC'lerden ATM makinelerine hala çok sayıda cihazda kullanılan, çok yaygın bir işletim sistemi ve Microsoft, onu kullananları Windows 7 veya 8'e yükseltmeye ikna etmek için bir süredir farklı yollar deniyor. Bu son hamleyle ise Microsoft, Windows XP kullanıcılarına yükselmedikleri takdirde saldırılara ve hacker'lara karşı savunmasız kalacakları mesajını veriyor.

Ücretsiz antivirüs MSE indirmesini ortadan kaldırmak, çoğu kullanıcıyı Windows XP'den vazgeçirecek bir hamle olmayabilir. İnternete bağlı olmayan hala binlerce bilgisayar var ve üstelik farklı ücretsiz antivirüs yazılımları da mevcut.

Okuyucu Yorumları