Sega'nın 2 yıl sonra ortaya çıkan gizli mesajı

2014 yılından beri kullanımda olan Sega'nın plastik poşetlerinde, gizli bir mesaj olduğu yeni keşfedildi...

2 yıl sonra ortaya çıkan gizli mesaj!

Geçtiğimiz iki yıl boyunca Sega Japan, oyuncak makineleri (bir kancayla oyuncak yakalamaya çalıştığınız oyun makinesi) kazananlarına verilen plastik poşetlerde bir mesaj saklıyordu ve şimdiye kadar kimse bu mesajı fark etmemişti.

Sega'nın oyuncak makineleri UFO Catchers (UFO Yakalayıcılar) olarak adlandırılmakta ve genellikle, oyun salonlarının giriş katında yer alıyor. Her ne kadar bu oyunların uzmanları bulunsa da, çoğu kişi çocukları, buluştukları kişiler veya kendileri için ödül kazanmaya çalışıyor.

Tabii ki bu kişilerin her zaman kazanmadıkları rahatlıkla söylenebilir. Ancak bazı oyun salonlarında, özellikle makinelere çok fazla para harcayan kişiler için, çalışanlar ödüllerin daha kolay yakalanabilmeleri için yardımcı olabiliyor.

Sega'nın 2 yıl sonra ortaya çıkan gizli mesajı

IT Media tarafından belirtildiği üzere (RocketNews ve Sega Nerds aracılığıyla) Sendou adlı Japon bir Twitter kullanıcısı, poşetlerin üzerindeki noktaların ve çizgilerin sadece bir tasarım öğesi olmadıklarını ve Mors kodu olduğunu fark etti.

Sega'nın 2 yıl sonra ortaya çıkan gizli mesajı

Torbaların üzerinde bulunan Mors Kodu "UFO Catcher bir otomat değildir" (UFO Catcher is not a vending machine) yazmakta. Bunun anlamı ise oldukça basit: Sadece UFO Catcher'a para verdiğiniz için ödül kazanacağınız garanti değil.

Bu poşetler 2014 yılından beri kullanımda ve Sega'nın resmi Twitter hesabı, anlamın bu olduğunu doğrulayarak torbanın tasarımcısının bu mesajı özellikle yerleştirdiğini açıkladı. Ama mesajın 2 yıl sonra ortaya çıkmış olması da bir hayli ilginç...

Okuyucu Yorumları