Selfie çekimleri, hayat almaya devam ediyor..

Selfie çekmek ilk bakışta zararsız gibi görünebilir. Ama işi abartanların sonu, ölüme kadar gidiyor!

Selfie çekerken gelen ölüm!

Uç noktalarda fotoğraf çekmek her zaman tehlikeli olabilirken, söz konusu çekimler selfie olduğunda, tehlike daha da büyüyor. Her ne kadar normal bir düşünce süreci, aşırı tehlikeli noktalarda selfie çekilmemesi gerektiğini söylese de, bu tavsiye bazı kişilerde işe yaramıyor. Vologda, Rusya'dan 17 yaşındaki Andrey Retrovsky, çektiği selfie'ler ile en azından Instagram'da belirli bir üne kavuşan bu kişilerden biri.

Özellikle belirtmek gerekirse, bu ünün kaynağı olan fotoğrafların bir kısmı, başkaları tarafından çekilmiş gibi gözüken fotoğraflardı ancak fotoğrafların amacının, ne kadar cesur olduğunu göstermek olduğu söylenebilir. Bu fotoğrafların büyük bir kısmı, bina çatılarında ve diğer tehlikeli yüksek bölgelerde çekilen fotoğraflardı.

Ne yazık ki, International Business Times'ın haberine göre, en son fotoğraf fikri, bir çatıdan halat ile asılarak, düşüyor gibi gözüktüğü bir fotoğraf çekmekti. Ancak söylenenlere göre halat koptu ve Retrovsky, 9 katlı binadan düşerek hayatını kaybetti.

Yapılan bazı tahminler, 2015 yılında köpekbalığı saldırılarından daha fazla kişinin selfie çekimleri yüzünden öldüğünü belirtmekte. Tabii ki insanları öldüren şey selfie'nin kendisi değil, bu selfie'yi çekerken alınan riskler.

Rus hükümeti, bu probleme karşı özel bir hassasiyet göstermekte. Bu yılın başlarında bir selfie çekim rehberi yayınlayan hükümet, insanları tehlikeli noktalarda (bir diğer cüretkarlık gösterisi olan tren üstü çekimler gibi) selfie çekimlerine karşı uyarıyor.

Ancak ölüm haberleri gelmeye devam etmekte ve bu ölümlerin bazıları, tehlikeli görülmeyen yerlerde de olabiliyor. Birkaç hafta önce bir başka kişi, Taç Mahal'de selfie çekmeye çalışırken hayatını kaybetmişti. Söylenene göre bu kişinin hayatını kaybetme sebebi, merdivenlerden düşmesiydi...

Okuyucu Yorumları