Selfie uzmanı olmanın kuralları!

Kendi fotoğrafınızı çekmenin de bazı kuralları var! İşte kusursuz selfie için yapmanız gerekenler...

Selfie uzmanı olun!

Pozlama, kompozisyon ve alan derinliği gibi fotoğrafçılık prensipleri, selfie'leri de kapsıyor. Bir miktar yetenek ve pratikle herkesin beğeneceği, kaliteli selfie'ler çekmeniz mümkün. Aşağıdaki ipuçları, sizi karanlık, bulanık, kötü selfie'lerden kurtaracak.

Alan derinliği: Kameraya olan uzaklığınızı ayarlayarak yüzünüzün net göründüğünden emin olun. Gelişmiş kameralar, alan derinliğini ayarlama yönelik daha çok seçenek sunuyorlar. Selfie çekerken fotoğrafın yalnızca belirli bir kısmının keskin görünmesi daha iyidir.

Işıklandırma: Işığın kafanızın üstünden aşağıya doğru gelmemesine dikkat edin. Kameranın yönünü ışığın elmacık kemiklerinize vurduğu açıyı çekecek biçimde değiştirin. Bulutlu günler, dışarıda çekeceğiniz fotoğraflar için elverişlidir. Kendinizi flaşlı ve flaşsız çekmeyi de deneyin.

Poz verin: Yüzünüz ve omzunuzun bir kısmı, tüm çerçeveyi kaplamalıdır. Gülmeyi unutmayın. Kameraya doğru eğilmeyin çünkü bu durumda yüzünüz, olduğundan geniş görünecektir.

Selfie uzmanı olmanın kuralları!

Nereden kırptığınıza dikkat edin: En iyi kareyi seçmek için fotoğrafınızı farklı yerlerden kırpmayı deneyin. Belirli bölgelerden kırpmamaya dikkat edin: fotoğrafınızı mavi çizgilerden kırpabilirsiniz, ancak kırmızı çizgilerden kırpmayın.

Okuyucu Yorumları