Shareit güncellendi, şifre komedisi bitti!

Pek çok kullanıcının dosya paylaşımı için kullandığı uygulamada şifre komedisi bitti!

Sen de mi Lenovo?

Artık insanların seçtikleri basit şifrelerin ne kadar yoğun bir biçimde kullanıldığını gösteren haberlere alışmış durumdayız. Ancak Lenovo gibi bir bilişim devinin, 2015'in en kötü şifreleri listesine girmiş olan bir şifreyi uygulamalarından biri için varsayılan şifre olarak kullanması şaşırtıcı.

Core Security'nin yakaladığı üzere, Lenovo'nun Windows ve Android için Shareit uygulamasında yaptığı, tam olarak buydu. PC'ler, telefonlar ve tabletler arasında dosya paylaşımı sağlayan uygulama, bir kullanıcı ne zaman bir Wi-Fi noktasını dosya aktarımı için hazırlasa aynı standart şifre ile korunuyor.

Bu varsayılan şifre ise "12345678". Bu şifrenin en kötü şifreler sıralamasında üçüncü sırada yer almasının sebebi ise, daha kısa olduğu için daha güvensiz sayılan "123456" ve eskimeyen kötü şifre "password".

Başka bir deyiş ile standart şifrenin bu olduğunu bilen veya şifreyi tahmin eden biri, rahatlıkla Wi-Fi aracılığı ile sunucuya bağlanıp dosyaları görebiliyordu. Ayrıca Core Security'nin belirttiğine göre, HTTP ile aktarılan dosyalarda herhangi bir şifreleme de yoktu ve bu durum, tehlikeyi daha da arttırıyordu.

Neyse ki Lenovo, bu riskleri son güncellemesi ile kapatmış durumda. Yapmanız gereken, eğer Shareit kullanıyorsanız, güncel sürüme geçmek...

Okuyucu Yorumları