Sharp'tan üst düzey bir televizyon

Artık onlara televizyon demek imkansız! Sony ve Toshiba'nın ardından bir bomba daha geldi...

En Ultra televizyon bu mu?

Televizyonların son yıllarda tıpkı bilgisayarlara dönüştüğünü tüm teknoloji kullanıcıları olarak yakından takip ettik. Artık tek bir tüplü televizyonu alıp, 15 sene boyunca kendisine baktığımız dönemlerin çok gerisindeyiz.

Sektördeki ilerleme ise dur durak bilmiyor zira şimdide karşımıza Sharp, ICC Purios isimli, 64 inçlik Ultra HD televizyonu ile çıkmaya hazırlanıyor. Cihazı en önemli özelliği ise sipariş üzerine yapılacak olması. Şubat ayı itibari ile açılacak olan siparişler, bu devasa cihaza 31 dolar vermeyi isteyen herkesin evine kadar yollanacak.

The OCC Purios dünyanın ilk THX-Certified Ultra High-Definition televizyonu olmak özelliğine sahip olduğu gibi, aynı zamanda da 3840X2160'lık çözünürlüğü de beraberinde getiriyor. Şubat ayında 2.6 milyon Yen'den Japon pazarına gireceği söylenen cihaz, Sony'nin 25,000 dolara satılan 84 inçlik UHDTV televizyonuna ve Toshiba'nın 55 inçlik, 9,000 dolar fiyat etiketine sahip modeline bir cevap niteliği de taşıyor.

Birkaç ay önce gerçekleştirilen "The Consumer Electronics Association" esnasında Ultra High Definition, 4K olarak belirlenmiş ve UHD televizyon olarak anılmaya başlanmıştı. Bakalım bu yeni kategori ne kadar hızlı gelişecek...

Okuyucu Yorumları