Sharp UQ10'da Full HD'den fazlası var!

Quattron Pro teknolojisine sahip yeni Sharp televizyon serisi, Full HD'den fazlasını sunuyor!

Full HD'den fazlası var!

Sharp, UQ10 serisi AQUOS Quattron Pro televizyonlarını pazara sunuyor. Sharp'ın benzersiz Quattron Pro teknolojisi, geleneksel Full HD televizyonlardan 2,5 kat daha fazla alt-piksele sahip. Buna ek olarak, pazara sunulduğu an itibariyle HDMI üzerinden Ultra HD (4K) çözünürlükteki görsel materyalleri görüntüleyebilen bir seri olarak üretilen tek Full HD televizyon modeli. UQ10 ayrıca, mükemmel ses kalitesi sağlayan Yamaha HXT ses sistemine sahip.

Quattron Pro teknolojisine sahip Sharp AQUOS 3D UQ10 televizyonlar Full HD'den 2,5 kat daha fazla çözünürlükte görüntüye sahip. Bu da herhangi bir Full HD televizyondan daha yüksek çözünürlüklü görsel materyallerin – buna 4K çözünürlükte içerik de dahil – izlenmesine izi veriyor. Quattron Pro panelindeki akıllı "upscaller" - uydu veya kablo tuneri, yerel televizyon yayını, Blu-ray, DVD veya oyun konsolundan gelen sinyal fark etmeksizin – görüntülenen materyal düşük bir çözünürlükte olsa bile çözünürlüğü 4K'ya yakın bir seviyeye çıkarıyor, daha net ve canlı bir görüntü sağlıyor. Böylece izleyiciler henüz yaygınlaşmamış bir teknoloji olan ultra yüksek çözünürlükten yararlanabiliyor.

Quattron Pro

Standart RGB alt-piksel grubuna sarı alt-piksel ekleyen Sharp tarafından tasarlanmış dört temel renk (RGBY), Quattron teknolojisinin ikinci neslini oluşturuyor. Quattron Pro, bir milyar fazla tonun görüntülenmesini mümkün kılıyor. Görüntü kalitesi özellikle altın, sarı, yeşil, mavi ve cilt tonlarında açıkça fark ediliyor. Quattron Pro panellerini bu teknolojinin önceki nesil panelleriyle karşılaştırdığımızda bu panellerin dört temel rengin alt-piksellerini (RGBY) ikiye (alt ve üst) bölebilen, Sharp tarafından tasarlanmış akıllı alt-piksel kontrol teknolojisi ile geliştirilmiş olduğu görülüyor. Yani görüntü, bir pikseli birbirinden bağımsız olarak kontrol eden sekiz alt-pikselden oluşuyor. Bu teknoloji, 16 milyon alt-pikselden meydana geliyor ki bu da Full HD çözünürlüğe sahip standart televizyonların sunduğu orandan tam 10 milyon daha fazla demek oluyor.

Sharp'a özel boyutlar

UQ10 serisi modelleri yalnızca görüntü kalitesi ve tasarımı ile değil, aynı zamanda ekran boyutu ile de etkileyici. UQ10 Serisi 60, 70 ve 80" ekranlar seçenekleriyle geliyor – bu boyutlar ister ev arşivi kayıtları, ister spor yayınları veya film izlerken olsun, hem 2D hem de 3D çözünürlükte unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Sharp'ın bu panellerde uygulamış olduğu akıllı teknoloji ve artan çözünürlük, görüntüyü rahat bir mesafeden izleyebilmek için 60" ekranda 2,3 m, 70" ve 80" ekranlarda ise 2,7 m ile 3 m mesafeyi yeterli kılıyor.

Fiyat:

LC-60UQ10 – 2399 Euro

LC-70UQ10 – 3599 Euro

LC- 80UQ10 – 6999 Euro

Okuyucu Yorumları