Sharp'tan 2.100 fps oynatabilen telefon!

Japon devi, ağır çekim videoları 2.100 fps'de oynatabilen şaşırtıcı ceplerini ortaya çıkardı!

Japon devinden şaşırtıcı cep!

Sharp, "ağır çekim" videoları 2.100 fps ile oynayabilen telefonlarını Tokyo'da sergiliyor. Zor bir dönem geçiren Sharp'ın Aquos Zeta, Aquos Xx ve Aquos Serie amiral gemisi telefonları 754 x 480 (FWVGA) çözünürlüğünde 210FPS'lik videolar kaydedebiliyor.

Telefon, "çerçeve düzeltme" teknolojisinden faydalanarak FWVGA çözünürlüğündeki videoları 2.100 fps ile oynatabiliyor. Sharp'a göre bu işlev, akıllı telefonlar için dünyanın en yüksek fps'li ağır çekim yürütme işlevi. Profesyonel yüksek-hız kameraları, saniyede binlerce kareden oluşan videolar yakalayabiliyorlar. Ağır çekim videoları yüksek FPS ile oynatmak ise, hareket efektini güçlendiriyor.

iPhone 6 gibi telefonlarda rastlanan yüksek fps'li video kaydetme işlevi, akıllı telefonlar için aslında oldukça yeni bir işlev. Sharp'ın "çerçeve düzeltme" veya "çerçeve tamamlama" olarak çevirebileceğimiz teknolojisi ise çerçeveleri kopyalarayak, her çerçeve içerisine 10'a kadar işlenmiş çerçeve ekliyor. Böylece videoları daha yüksek fps'yle oynatmak mümkün oluyor.

Sharp'ın yeni telefonları, önümüzdeki haftalarda Japonya'nın önde gelen üç mobil sağlayıcısı NTT DoCoMo, SoftBank ve KDDI tarafından satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları