Siber suçların faturası ağır

Siber suçların şirketlere faturası günden güne ağırlaşıyor.

Siber suçlara dikkat

Yeni nesil BT servis ve çözümleri alanında küresel konumda bulunan CSC, siber suçlardaki artışa dikkat çekti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, siber suçların şirketlere önemli maddi zararlar verdiğinin altını çizerek, gerekli önlemler konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Siber suçların ABD'de şirketlere neden olduğu zararın yılda 114 milyar Dolar'ı bulduğunu söyleyen Alev Alp Esen, "Bu suçlardan dolayı şirketlerde meydana gelen çalışamama sürelerinin maliyetleri de göz önünde bulundurulduğunda, gerçek maliyetin 338 milyar Dolar'a kadar yükseldiği tahmin ediliyor. Dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye'de de günden güne artış kaydeden siber suçların, son bir yıl içinde ülkemizdeki toplam faturasının milyar Dolarlar seviyesine ulaştığı biliniyor" dedi.

Türkiye dünyada ilk sıralarda

Kişilere yönelik siber suçların banka ve kredi kartı dolandırıcılığından interaktif bankacılık dolandırıcılığına kadar uzandığını belirten CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, "Şirketlere yönelik suçlarda ise ilk sırada bilişim sistemlerine karşı işlenen suçlar geliyor. OECD verileri, bilişim güvenliği sorunu yaşayan şirketler içerisinde, Türkiye'nin dünya genelinde ilk 15 ülke arasında bulunduğunu ortaya koyuyor. Zararlı yazılımların ve sosyal mühendislik saldırılarının yanı sıra hacker saldırıları şeklinde de gerçekleşen siber suçlar, kamudan perakende ve finansa kadar hemen her sektörü tehdit ediyor" diye konuştu.

6 adımda şirketinizi siber suç kurbanı olmaktan koruyun

- Siber güvenliği iş süreçlerinin bir parçası haline getirin
- Şirketinizin siber güvenlikte hangi önlemlere sahip olduğunu belirleyin
- Üçüncü parti yönetilebilir servisleri kullanın
- Olası aksaklık ve felaketlere karşı senaryolar hazırlayın
- Kullanıcı yetkilerini düzenli olarak kontrol edin
- Saldırılara ve veri kaybına karşı hazırlıklı olun

Okuyucu Yorumları