Sid Meier, Starships ile geri dönüyor!

Oyun dünyasının belki de en büyük efsanesi, yepyeni bir oyunla geri dönüyor!

Efsane geri dönüyor!

Civilization'ın mimarı Sid Meier, bu yılın ilerleyen günlerinde PC, Mac ve iPad için yeni bir oyunu daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sid Meier ve stüdyosu Firaxis Games, Sid Meier's Starships adlı, sıra tabanlı bir yıldızlar arası strateji oyununun 2015'in erken zamanlarında yayınlanacağını duyurdu.

Video oyun yayımcısı 2K'nın Pazartesi günü yaptığı bir açıklamaya göre bu oyun içerisinde oyuncular, bir uzay gemisi filosu ile galaksiyi keşfedecekler ve düzeni geri getirmek için bir federasyon kurmaya çalışacaklar.

Meier, Starships'in geliştirilmesini sağlayan fikrin, Civilization: Beyond Earth oyunundan sonraki zamanlarda ne olacağı düşüncesinden ortaya çıktığını söylüyor: "Amacım; macera, diplomasi ve keşif dolu bir yıldızlararası evrende uzay gemisi tasarımı ile savaşına odaklanan bir tecrübe yaratmaktı."

Oyuncular, kişiselleştirilebilen bir grup uzay gemisinin filo komutanı görevini üstlenecekler ve gelecek teknoloji araştırmaları, kaynak toplama ve sıra tabanlı uzay savaşı ile ilgilenecekler. Oyunun nasıl oynanacağına dair ayrıntılar henüz açıklanmış değil ancak Meier'in daha önce gökyüzünde sıra tabanlı savaş konusu ile ilgilendiğini hatırlatmakta fayda var. Meier'in mobil oyunu Ace Patrol, Birinci Dünya Savaşı uçakları ile hava savaşlarını içermekteydi...

Okuyucu Yorumları