Şifre anahtarlarını kendi elleriyle vermişler

Apple ve Facebook gibi devler ABD hükumetine kafa tutarken, "en güvenli" yerden şaşırtan haber geldi

Kendi elleriyle vermişler!

Son zamanlarda FBI ile karşı karşıya gelen Apple ve Facebook gibi teknoloji devleri, dikkatleri kullanıcıların bilgi güvenliği konusuna çekmişti ister istemez. Bu noktada en güvenli mobil işletim sistemi olarak nam salan BlackBerry kullanıcılarının içi ise rahattı. Ta ki, ortaya çıkan bu habere kadar...

Kanada'dan gelen habere göre BlackBerry 2 yıldan uzun süre Kanada polisi tarafından izlenmiş. BlackBerry'nin BBM servisini takip altına alan Kanada Polisi, 2 yıldan uzunca süre boyunca kriptolu BlackBerry mesajlarını açmış. Project Clemanza adı verilen bir operasyon içinde kullanılan bu yöntem ile 7 kişinin karıştığı bir cinayet soruşturması çözüme kavuşturulmuş. Fakat bu süre içinde de tam 1 milyon kriptolu mesaj polis tarafından ele geçirilmiş.

Haberi yayınlayan Vice internet sitesine göre Kanada Polis Teşkilatı'nın bu hamlesinden BlackBerry'nin tam anlamıyla haberi var ve şifreleme anahtarı yoluyla bilgi akışını kendileri sağlıyor. Fakat operasyon sonlandıktan sonra şifreleme anahtarı değiştirildi mi yoksa bu anahtar halen polis teşkilatının elinde mi konusunda net bir bilgi yok. BlackBerry konuyla ilgili açıklamadan şimdilik kaçınmış durumda.

Ortaya çıkan bu haberle BlackBerry kullanıcıları tedirgin olmakta haklı. Hele ki son zamanlarda Facebook da WhatsApp'ta kriptolu mesajlaşma yoluna giderken, BlackBerry gibi "güvenli" olarak anılan bir sistem nasıl olur da kaynağını açar konusu, önümüzdeki günlerde Kanadalı devi bir hayli sarsacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları