Şifreler tarih mi oluyor?

Donanım devinden şifre karmaşasına kesin çözüm; hem de şifre kullanmaya hiç gerek kalmadan!

Şifreler tarih mi oluyor?

Dünyanın en büyük yonga üreticisi Intel şifre unutma sorununu kökten çözmüş olabilir. Bütün yapmanız gereken el sallamak...

Şirketin araştırmacıları özel bir yazılıma ve elinizdeki damar yapısını tarayan bir biyometrik sensöre sahip yeni bir tablet geliştirdiler. Eldeki damarların yapısı tıpkı parmak izi gibi kişiye özel. Yeni teknoloji sayesinde elinizi dokunmadan ekranın önünde gezdirerek kimliğinizi doğrulatabiliyorsunuz. Güvenlik Araştırmaları Yöneticisi Sridhar Iyengar'a göre biyometrik teknoloji şifre sorununu çözebilir: "En büyük sorun çok fazla şifre kullanıyor olmamız. Kuralları karmaşık ve siteden siteye değişiyor."

Intel'in sistemi diğer biyometrik tanıma sistemlerinden biraz farklı. Kullanıcı kendini tanıttıktan sonra sistem yazılım ve gömülü donanımı bütün korumalı hizmetlere bağlıyor. Diğer bir deyişle kullanıcıyı tanıma işlevi hizmet yerine tablet, akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayara yükleniyor. Ayrıca kullanıcı tableti elinden bıraktığı ve cihazdan uzaklaştığı zaman kilit devreye giriyor.

Iyengar Intel'in servis sağlayıcılarla bu teknoloji için işbirliği kurmayı planladığını söylüyor. CTO Justin Rattner'a göreyse yeni işlev için halihazırdaki yongalar kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları