Şifreli e-posta için anlaştılar!

Google ve Yahoo, çoğumuzu ilgilendiren bu konuda güvenliği artırmak üzere anlaştılar!

İki dev, el ele verdi!

Gmail, senenin başlarında Gmail için uçtan-uca şifrelemeyi etkinleştirmiş, e-postaları kendi sunucuları arasında şifreli aktarmaya başlamıştı. Benzer bir yol takip etmeyi tercih eden Yahoo da uçtan-uca şifreleme işlevlerinin 2015'de tamamlanacağını, şifreleme hizmetinin Gmail'in şifrelemesiyle uyumlu olacağını duyurdu.

Yahoo'nun bilgi güvenliği başkanı Alex Stamos, Black Hat konferansında yaptığı duyuruda Yahoo ve Google'ın proje üzerinde birlikte çalıştığını, yeni güvenlik önlemlerinin Yahoo kullanıcılarına sadece diğer Yahoo kullanıcılarıyla şifreli iletişim kurmaya değil, Gmail kullanıcılarıyla da şifreli iletişim kurmaya izin vereceğini, hizmetin zamanla diğer e-posta hizmetlerini de destekleyeceğini söyledi.

Google ve Yahoo, PGP şifrelemesini temel alan bir hizmet geliştiriyorlar. Standart e-posta hizmetleri, oturum açma ve parola bilgilerini kendi sunucularında saklarken PGP, şifreleme anahtarlarını kullanıcının cihazında depoluyor.

Gmail 425 milyon, Yahoo Mail ise tahmini 273 milyon kullanıcıya sahip olduğundan, iki hizmet arasındaki e-posta akışının güvenliğine öncelik veriliyor.

Okuyucu Yorumları