Signal'a niahyet masaüstü desteği de geldi!

Sunduğu güçlü şifreleme sistemiyle bilinen sohbet uygulaması Signal'a masaüstü desteği geldi!

Signal artık masaüstünde!

Bizzat Edward Snowden ve güvenlik uzmanları Matt Green ve Bruce Schneier gibi güvenlik uzmanları tarafından sağlam şifreleme sistemi nedeniyle övgüyle karşılanan ücretsiz sohbet uygulaması Signal uzun bir süredir hem iOS hem de Android platformlarında mevcut. Halihazırda kriptografi altyapısı Facebook Messenger ve WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamaları tarafından da kullanılan Signal şimdiye kadar masaüstünde mevcut değildi. Fakat öyle görünüyor ki bu artık değişiyor.

Aslında geçtiğimiz Nisan ayında Android kullanıcıları için bir masaüstü desteği sunan Signal bu desteği geçtiğimiz günlerde iOS platformuna da getirdi. Bu sayede Signal artık bütün kullanıcılarının mobil hesaplarını bir masaüstü uygulamasına bağlamalarına olanak tanıyor. Bunun için iOS kullanıcılarının yapması gereken şey Signal'i telefonlarından güncelleyip, signal.org/desktop adresinden masaüstü versiyonu indirmek ve yeni cihazla bağlantı kurmak için ilgili QR kodunu taramak.

Şifreli sohbet uygulamalarına masaüstü desteği eklemenin cihazlar arası geçişte güvenlik açısından bazı riskleri mevcut. Fakat konuyla ilgili açıklama yapan Signal yetkilileri Signal'de mevcut olan kimlik anahtarının masaüstü versiyonu eklendiğinde bu platforma da geçtiğini dolayısıyla güvenliğin burada da sağlandığını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları