Şimdi de Android.Lockdroid.E tehlikesi!

Android üzerindeki iletişim kutularına sızan yeni tehlike, kullanıcıların "tıklarından" yararlanıyor

Android.Lockdroid.E tehlikesi

Android cihazlarının başı son günlerde dosya şifreleme yapan fidye yazılımı uygulamalarıyla dertte. Giderek daha gelişmiş bir yapıya sahip olan bu kötü amaçlı yazılımların en yenilerinden biri cihaz üzerinde yönetici ayrıcalıkları elde edebilmek için kullanıcıları "clickjacking" olarak tıklama hileleriyle kandırıyor.

Kullanıcıların tıklamalarını bir nevi gasp etmek için kullanıcı arayüzünü manipüle eden bu yöntem sayesinde hacker'lar cihaz üzerinde kontrole sahip olabiliyor. Daha çok web tabanlı gerçekleştirilen bu saldırılar, zararsız gibi duran ya da hiç görülemeyen tuşlar üzerinden aktive ediliyor.

Android.Lockdroid.E adı verilen bu yeni tehdit, Android uygulamalarını tetikleyen farklı türden pencereleri kullanabiliyor. Açılan iletişim kutularında "İndirme tamamlandı", "Onayla", "Devam Et" gibi tuşlar aracılığıyla yapılan bu saldırılar Android 5.0 Lollipop'tan daha eski işletim sistemini kullananları etkiliyor. Ancak eski Android sürümlerini kullananların oranının halen yüksek olduğu düşünülürse, tehlikenin boyutları da ortaya çıkıyor...

Okuyucu Yorumları