Şimdi de "Facebook mezarlığı"

İnternetteki "çok önemli bir eksiklik" daha giderildi: İşte yeni hizmete giren "Facebook mezarlığı!"

Şimdi de "Facebook mezarlığı"

Ölümle ilgili haberlerin Facebook haber kaynağınızdaki kedi videoları ve politik tartışmaların arasında dolaşması sizi rahatsız ediyorsa, artık yeni bir seçeneğiniz var. Yeni hizmet vermeye başlayan Sanctri, Facebook kullanıcılarına ölüm olaylarıyla ilgili üzüntülerini dile getirebileceği bir alan sunuyor.

Uygulamanın eş geliştiricisi Jono Milner, birisi öldüğünde Facebook'ta bununla ilgili ne yapacağımızı bilmediğimizi söylüyor. Belki de bu tür bir trajedinin Facebook'ta tartışılmaması gerekiyor. Sanctri ise sosyal anma törenleri gerçekleştirmenize, bir "Lifebook" hazırlamanıza ve fazlasına yardımcı oluyor. Milner, bunları yaparken hala Facebook'ta olduğunuzu, ancak günlük sohbetten bir adım uzakta olduğunuzu hatırlatıyor ve ekliyor: "kederli paylaşımlar, dün geceki partinin fotoğraflarıyla gerçekten de uyuşmuyor."

Sanctri'de kişileri takip etmek yerine onları "hatırlıyorsunuz". Girdilerinizi herkese açık veya sadece istediğiniz kişilere ve katılımcılara gösterebiliyorsunuz.

Sanctri'nin sunduğu işlevler oldukça zengin, ama ona rakip Facebook mezarlıkları ortaya çıktığında durum biraz karışacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları