Şimdi de iPhone'u Kilitleyen Video!

Daha önce SMS ve web sitesi bağlantısıyla kilitlendiğine şahit olduğumuz iPhone'da ilginç bir sorun daha bulundu!

Bir video iPhone'u çökertti!

iPhone'un kolayca takılıp kilitlenmesine yol açan bir sorun, internetin yeni tartışma konularından biri haline geldi. Özel hazırlanmış bir videoyu izlerken oluşan sorun, iPhone'u kalıcı olarak etkilemiyor ve cihazınızı baştan başlatarak telefonunuzu kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

iPhone'larda bu tür garip sorunlar ilk kez ortaya çıkmıyor. Geçen sene bir kısa mesajın neredeyse tüm iPhone'ları devre dışı bırakabildiğini görmüştük. Bu senenin başlarında ise basit bir bağlantı yoluyla iPhone'u kilitlemenin ve baştan başlatmanın mümkün olduğu anlaşılmıştı. Şimdi ise benzer bir sorun keşfedildi ve videoda gösterildi.

Burada bağlantısını paylaşmayacağımız, Çin'in video paylaşım sitesi Miaopai'de paylaşılan videoda bir video, iPhone'da normal bir biçimde yürütülüyor. Video bittiğinde ise bazen birkaç saniye içinde, bazen birkaç dakika sonra cihaz kilitleniyor. Bu sorunun iOS 5'ten itibaren tüm iOS sürümlerinde bulunduğu anlaşılıyor. Telefonu tekrar kullanılır hale getirmenin tek yolu ise onu yeniden başlatmaya zorlamak gibi görünüyor (çoğu iPhone'da Home ve güç düğmelerini basılı tutarak, iPhone 7'de güç ve ses düğmelerine basarak).

Sorunun kaynağının zararlı veya virüs olmaması iyi bir haber. Sorunun iOS'un medya yönetimiyle ilgili olduğu, arka plandaki görevleri sonlandırmaması nedeniyle oluştuğu söyleniyor. Apple henüz sorunla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı gibi, sorunu aşmanın basit bir yolu da bulunmuyor (tabi ki videoyu seyretmemek elinizde).

Okuyucu Yorumları