Şimdi de "ölüm saati!"

Teknolojinin korkutan yüzü: Bu saat size, ölüme kadar kalan zamanınızı gösteriyor!

Şimdi de "ölüm saati!"

Teknolojik gelişmeler bazen çok keyifli oluyor, bazen de çok can sıkabiliyor. Hele hele bir de ölümünüze kadar kalan zamanınızı, geriye sayabilecek kadar ileri gittiyse, teknoloji denildiğinde insanın tüyleri ürperebiliyor.

Bu bir şaka değil; biz de öyle olmasını isterdik ama Tikker isimli saat, son anımıza kadar geçecek olan tüm süreyi geriye sayıyor. Onu kullanmaksa bir hayli basit... Saati kolumuza takmadan önce, bir anketi doldurmamız isteniyor. Yaşımızdan, ilgi alanlarımıza kadar birçok farklı soruyu barındıran anket sonucundaysa, geriye ne kadar ömrümüz kaldığı otomatik olarak saatin üzerinde beliriyor. Her ne kadar kulağa dehşet verici gibi gelse de üretici firmanın esas amacı çok daha yapıcı. Onlar, insanların ne kadar ömürleri kaldığını kendilerine hatırlatırken, bir yandan da bazı şeylere takmamak gerektiğini ve olumsuz olayları bir yana bırakıp, hayattan daha fazla keyif alınması gerektiğini dile getiriyorlar. Ayrıca yaşam şartlarını değiştirirlerse, belirlenen süreyi uzatmanın ellerinde olduğunu da hatırlatıyor.

Cihaz üzerinde ölüm saatimiz haricinde, yerel saati de gösteriyor. Konu ölüm olunca, simsiyah bir renk ile görücüye çıkan cihaz 39 dolar etiket fiyatına sahip. Eğer daha farklı renklerde bir ölüm saati isterseniz, istediğiniz renge göre, harcamanız gereken para 1.000 dolara kadar çıkabiliyor...

Okuyucu Yorumları