Şimdi de sahte baz istasyonu!

Sahte telefonlara artık alıştık ama sahte baz istasyonları ile ilk defa karşılaşıyoruz!

Şimdi de sahte baz istasyonu!

Yeni bir araştırma, Android'li telefonların "sahte baz istasyonları" tarafından dinlenebileceğini gösterdi. Araştırmanın ortaya çıkardıkları bununla da sınırlı değil.

ESD America CEO'su ve CryptoPhone 500'ün geliştiricisi Les Goldsmith, takımının özel geliştirdiği bir telefon olan ve Android'in özel bir sürümüyle çalışan CryptoPhone ile herhangi bir mobil taşıyıcıya bağlı bulunmayan düzinelerce sahte baz istasyonunun cihazın sinyallerinin arasına girebildiğini, istasyonun sahibinin çağrıları veya iletişimi bölmesine ve dinlemesine izin verdiğini, dahası "cihaza uzaktan zararlı göndermeye" olanak tanıdığını keşfetti.

Takım bu tür bir baz istasyonunun Las Vegas'taki bir kumarhanenin tepesinde bulunduğunu, askeri üstlerde ve devlete ait tesislerde bu tür baz istasyonlarına çok daha sık rastlandığını söylüyor. ESD America'nın takımı sahte kulenin telefonu 4G yerine kırılması çok daha kolay olan 2G bağlantıya zorladığını, ancak çoğunun telefonu "kandırarak" "4G" ibaresinin gösterilmesiye devam etmesini sağlayabildiğini söylüyor.

Goldsmith, sahte baz istasyonlarının devlet tarafından yönetilme ihtimalinin olduğunu, bunun yanında sahte istasyonların Çin gibi yabancı bir ülke tarafından askeri iletişimi dinlemek için yerleştirilmiş de olabileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları