Sinclair: İnternet kullanmayan dahi!

Efsane bilgisayar ZX Spectrum'un mucidi Clive Sinclair, bugün de herkesi şaşırtan işlere imza atıyor

İnternet kullanmayan dahi!

Cep hesap makinesinin ve meşhur ZX Spectrum bilgisayarın mucidi Clive Sinclair'i unutmuş olabilirsiniz ancak o işine devam ediyor; geride kalan yıllar boyunca yeni ve çok farklı icatlara imza attı.

Sinclair, bundan birkaç yıl önce süper kompakt, katlanabilir bir bisiklet geliştirerek herkesin dikkatini bir kez daha üzerine çekmişti. Durmak yorulmak bilmeyen bir mucit olan Sinclair'in geliştirdiği ilk cep hesap makinesi 1972 yılındaki Executive modeliydi. İngiltere'de kişisel bilgisayar endüstrisini de tek başına başlatan Sinclair'in en tanınmış icadı ise başta da vurguladığımız gibi 1982'de çıkan ZX Spectrum oldu.

ZX Spectrum 3.5 MHz Zilog Z80 A işlemci, 16K-49KB RAM ve 256x192 çözünürlüğe sahipti. Çok güçlü değildi ama çok ekonomikti ve kullanması çok kolaydı. Bu yüzden geniş kitlelere hızla yayıldı ve o dönem için Commodore 64'ün en ciddi rakibi olarak tanındı. Bu da onu, teknoloji tarihinin önemli adımlarından biri yapmaya yetti. Sinclair bir servet kazandı ve İngiltere Kraliçesi tarafından, İngiliz endüstrisine hizmetleri karşılığında şövalyelikle ödüllendirildi.

Bu parlak matematikçi, aynı zamanda şampiyon bir poker oyuncusu. Wikipedia'da hakkında yazana göre, bilgisayar tarihinin önemli isimlerinden birisi olmasına karşın halen internet ve cep telefonu kullanmıyor. Bunu da, "çevremde karışık şeyler istemiyorum" diyerek açıklıyor. Ancak icatlarına devam ediyor. Bu icatlar arasında en çok dikkat çeken ise, katlanabilir bir bisiklet. Bu bisiklet, katlandığında dünyanın en kompakt bisikleti oluyor ve oldukça hafif...

Bilgisayar dahisinden bisiklet...
Okuyucu Yorumları