Sınırı aşan Android oyunu: Angry Trayvon!

Google Play'de yayınlanan bu oyun, sadece birkaç saatte büyük tepki aldı! Ve sonrasında...

Sınırı aşan Android oyunu!

Bundan bir yıl kadar önce, Florida eyaletinin Sanford bölgesinde, İspanyol kökene sahip bir kişi tarafından öldürülen 17 yaşındaki Trayvon Martin davası, halen devam etmekte ve yargı kesin bir sonuca varmış değil.

Bu esnada ortaya çıkan bir oyun ise, Pazartesi gününden beri tüm sosyal medyayı ayağa kaldırmayı başardı. Trade Digital tarafından geliştirilmiş olan oyun, "Angry Trayvon" adı altında satışa sunuldu. Fakat oyunda kafası kukuleta ile kapalı olan karakter tasvirini "Dünyanın her yerinde bulunan ve şehirleri tehdit eden kötü adamlardan intikam almak için yapılan bir tur" olarak lanse edilen oyun senaryosu içerisinde gösteren yapım, bir anda her şeyi birbirine karıştırdı. Yapımcı Trade Digital's ise, her ne kadar oyunun ismi bariz bir şekilde Trayvon Martin vakasını işaret ediyorsa da Twitter hesapları üzerinden "Oyunumuzu gerçekte var olan kişileri hedef alarak üretmedik." şeklide bir açıklama yaptı. Nitekim oyunun ana karakteri, George Zimmerman tarafından öldürüldüğünde tam da oyun içerisindeki karakterin kıyafetlerine sahipti...

Peki sonra neler oldu? Haberimizin ikinci sayfasında...

Peki sonra neler oldu?

Peki sonra neler oldu?

Angry Trayvon, Google Play Store'a düştüğü anda başlayan protestolar ise, beş saat içerisinde 1.400'den fazla kızgın insanın, sert mesajları ile giderek büyüdü. Oyunun kaldırılmasını isteyen yüzlerce tweet ve retweet de aynı saatler içerisinde atıldı. Yapılan eleştirilerde oyunun baştan aşağıya ırkçı olduğu, yetmezmiş gibi elinde hiçbir silah yokken kendisine saldırılan Martin'in, oyun içerisinde eli silahlı bir saldırgan gibi gösterilmesinin hiçbir açıklaması olamayacağını savundu. Kullanıcı tepkisinin büyüklüğü ise, verilen puanlarda ortaya çıktı zira 714 incelemenin ardından Angry Trayvon 1.4 puana geriledi ki oyun hakkında yorum yapan 625 kişi, en düşük puanı verdi.

Trade Digital ise daha fazla dayanamayarak oyunu Google Play Store'dan çektiğini açıklayan bir Facebook duyurusu yaptı. "İnsanların verdiği tepki yüzünden oyunu Google Play Store'dan çekmiş bulunuyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ama bu sadece eğlence amaçlı üretilmiş bir aksiyon oyunuydu ve hiçbir şekilde ırkçı ithamlara yol açması hedeflenmemişti. Yine de oyun ve oyunla ilgili her türlü bağlantı, tamamen silinecektir; bilginize" şeklinde açıklama yapan yetkililer, ilk olarak Angry Trayvon'nu Google Play Store'dan kaldırdılar ve hemen akabinde, oyunun HD versiyonu ve alakalı tüm siteler kapatıldı.

Okuyucu Yorumları