Slysoft'un AnyDVD'si RedFox'ta yaşıyor!

Blu-ray'lerin kopya koruma sistemini aşan efsane yazılımın geri dönüşü hızlı oldu!

Efsane, küllerinden doğdu!

Yazılım geliştirme firması Slysoft, 13 yıllık bir aranın ardından operasyonlarına son verdiğini duyurmuştu. Firmanın web sitesine giden kullanıcılar da şöyle bir açıklamayla karşılaşıyor: "Bazı yeni düzenleme gereksinimleri nedeniyle SlySoft Inc.'in bütün aktivitilerine son vermek zorunda kaldık. Bütün bu yıllar boyunca bizi tercih eden sadık müşterilerimize teşekkür ederiz."

Söz konusu kapatma kararından en çok etkilenenler ise elbette Slysoft'un AnyDVD yazılımının lisanslı kullanıcıları. DVD, HD DVD ve Blu-ray disklere bir 'fly' deşifresi sağlayan bu yazılım bir Çevrimiçi Koruma Veritabanı üzerinde temelleniyor. Söz konusu veritabanı AnyDVD'nin yerel indeksinde mevcut olmayan diskler tarafından kullanılan kopyalamaya karşı korunmaları tanımlamak için kullanılıyor.

Bir veritabanı olmadan ve yeni yazılım güncellemelerinin yokluğunda, AnyDVD kullanıcılarının en azından yeni kopya koruma yöntemlerine sahip diskler için alternatif bazı çözüm arayışlarına yönelmesi bekleniyordu.

Ve şimdi konuyla ilgili bir diğer önemli gelişme meydana geldi. RedFox adlı yeni bir firma, AnyDVD ve SlySoft'un yazılım birimini bünyesine kattı. Orta Amerika ülkesi Belize merkezli firma RedFox'un web sitesinde halihazırda yalnızca kendi markaları bulunuyor. Fakat AnyDVD lisanslarının satışlarının da bu site üzerinden önümüzdeki haftalarda başlayacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan RedFox, AnyDVD için sürüm 7.6.9.1'i yayınlayarak ilk güncellemeyi de kullanıma sundu. RedFox'un ne kadar piyasada kalabileceğini tahmin etmek zor fakat firmanın bir geçiş yapmaları gereken kullanıcılara önemli bir destek sunduğunu da söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları