Snapchat nedir; nasıl kullanılır?

Son zamanların popüler mesajlaşma uygulaması Snapchat'i mercek altına aldık!

Snapchat nasıl kullanılır?

Fotoğraflı mesajlaşma hizmeti Snapchat'in diğerlerinden bir farkı var: Mesajınız veya "Snap"iniz, sizin belirlediğiniz bir süreden sonra yok oluyor ve Snapchat'in sunucularından siliniyor.

İlk açıldığı günden bu yana gücüne güç katan Snapchat, bugün günde 700 milyon fotoğraf ve videodan fazlasını iletiyor. Snapchat'i daha önce denemediyseniz, onu nasıl kurup kullanacağınızı, arkadaşlarınızı nasıl bulup Snap göndereceğinizi aşağıda hızla öğrenebilirsiniz.

1. Bir hesap açın: Snapchat'i iPhone'unuza veya Android'li cihazınıza indirin. Uygulamayı çalıştırın ve bir hesabınız yoksa kaydolun. Eposta adresi, doğum tarihi, kullanıcı adı gibi bilgilerin yanında telefon numaranızı da doğrulamanız gerekiyor. Telefon numaranızı yazmandan önce üstteki açılır kutudan TR - Turkey'i seçmeyi unutmayın.

2. Arkadaşlarınızla bağlanın: Snapchat, arkadaşlarınızın onu kullanıp kullanmadığını adres defterinizdeki telefon numaralarına bakarak anlıyor. Listede Snapchat kullanmayan arkadaşlarınızı da göreceksiniz, onları uygulamaya davet etmek için isimlerinin yanındaki zarf simgesine dokunabilirsiniz.

3. Fotoğraf çekin, video kaydedin: Kayıt işleminden sonra Snapchat'i açtığınızda kamera ekranına geleceksiniz. Fotoğraf çekmek için büyük daireye dokunun. Video kaydetmek için düğmeye basın ve basılı tutun. Düğmeyi bıraktığınızda kayıt duracak.

4. Snap'lerinizi düzenleyin kaydedin: Snap'lerin üzerine yazı yazabilirsiniz. Bunun için fotoğrafın herhangi bir kısmına dokunun ve yazın. Bittiği zaman fotoğrafın herhangi bir yerine dokunarak klavyeyi kaldırın ve yazıyı istediğiniz konuma sürükleyin.

Sağ üstteki kalem simgesine dokunarak fotoğraf üzerinde çizim yapabilirsiniz. Çizimi göndermeden vazgeçmek için sol üstteki simgeye dokunun.

Snapchat nedir; nasıl kullanılır?

5. Saniyeyi ayarlama ve gönderme: Snap'inizin karşı tarafta kaç saniye görüneceğini ayarlamak için sol alttaki sayı simgesine dokunun. Burada 1 ile 10 saniye arasında bir süre belirleyebilirsiniz. Bittiğinde arkadaş listenizi açmak için sağ alttaki simgeye dokunun.

Göndermek istediğiniz kişilerin yanındaki kutucuğa dokunun ve sağ alttaki simgeye tekrar dokunarak gönderin.

6. Snapchat Stories: Snapchat Story, tüm arkadaşlarınızla paylaştığınız, 24 saat içinde sınırsız sayıda görüntülenen bir Snap'tir. Bir Snap'i Story olarak göndermek için alt tarafta, ortada olan simgeye dokunun. Snap'i Story olarak göndermek isteyip istemediğiniz sorulacak.

Arkadaşlarınızın Story'lerine ulaşmak için, yanında daire görünen arkadaşlarınızın isminin üzerine dokunun.

Okuyucu Yorumları