Snapdragon 800 tam bir hız canavarı!

Yeni nesil üst seviye ceplerde yer almaya hazırlanan hız canavarı ortaya çıktı!

En hızlısı şimdilik o!

Akıllı telefonunuzun şu anki işlemcisi hızlı olabilir, ancak Qualcomm, hıza yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. San Francisco'da düzenlenen bir gösterimde, Snapdragon 800 çipinin saf hızı gösterildi.

Qualcomm'un 400 serisi çipleri, şu anda HTC One ve Samsung Galaxy S4 gibi bazı akıllı telefonlarda kullanım halinde. Ancak firma, henüz 800 serisi çiplerin kullanılacakları telefon ve tabletleri açıklamış değil.

Qualcomm, Ocak ayındaki Tüketici Elektronikleri Gösterimi'nde Snapdragon 400 ve 800 çiplerini açıkladığı zaman, 800 serisinin "premium" mobil ürünlerde yer alacağını ve performansının, şu andaki Snapdragon S4 çipine göre yüzde 75'e yakın bir artış göstereceğini söylemişti.

800 serisi çipleri, dört çekirdekli bir CPU (28nm Krait 400 olarak bilinen) içermekte ve her çekirdek 2,3 GHz'a kadar çıkabilen bir hıza sahip. Ayrıca yeni bir Adreno 330 GPU dikkat çekiyor ve 4G LTE modemi ile 150 Mps'ye kadar çıkan bir data desteği sunuyor. Ayrıca 802.11ac WiFi standardı da destekleniyor.

Gösterimde, Qualcomm, yeni çipin tanıtımını yaparken, katılımcılara bu çipi test etme imkanı da sundu. "Need for Speed: Most Wanted" ve Epic'in Unreal Engine'i ile çalışan "Epic Citadel" gibi oyunların kullanıldığı test, belki de normal olarak, sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Bu testler sırasında kullanılan çözünürlük 1.920 x 1.080 idi ve ortalama fps 59,7 oldu.

Ancak, performansın bu kadar iyi gözükmesine rağmen, Berkeley Tasarım Teknolojileri başkanı Jeff Bier'in de dediği gibi, sayılara aldanmamak gerekir. Bir ürünün tanıtım gösteriminde düzgün bir performans sergilemesi, son derece normal bir olay ve en iyi tanıtım gösterimi, ürünün enerji harcamasını gösteren testler olacaktır.

Yeni Snapdragon çipleri, Nvidia'nın Tegra 4'ü, Samsung'un Exynos 5'i, Apple'ın A5 ve A5X'i, Intel'in Atom çipleri ile rekabet edecek.

Şu anda, Snapdragon 800, bu yarışın muhtemel galibi gibi gözüküyor. Ancak sonbahar aylarında satışa sunulacak olan bu çip, piyasaya çıkana kadar pek çok şey değişebilir. Ayrıca enerji tüketimi hakkında detayları, ancak ürün çıktığı zaman görebileceğiz gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları