"Snapdragon 800, Tegra 4'ü kolayca yeniyor"

En büyük rakibi, Nvidia'nın "canavar" mobil işlemcisi Tegra 4'ü yerden yere vurdu!

"Tegra 4 de neymiş?"

Önce yeni Snapdragon'lar, daha sonra MWC'de tanıtılan Nvidia Tegra 4 ile daha da kızışan mobil işlemci savaşından iddialı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Qualcomm ürün yönetimi ikinci başkanı Raj Talluri, Nvidia'nın 72 çekirdekli Tegra 4'ünden korkmadıklarını söyledi.

Tegra 4'e karşı rekabet etmekten çekinmediklerini söyleyen Talluri, yeni Snapdragon 800 çiplerinin Nvidia'nın çipini "kolayca yendiğini" iddia etti. Talluri, bunu Qualcomm'un çipinin "çok daha bütünleşik" olmasına bağladı. Snapdragon 800 çipini kullanan cepler arasında, ikinci çeyrekte satışa sunulacak henüz tanıtılan ZTE Grand Memo bulunuyor.

Yüksek hıza ve düşük güç tüketimine yönelik Snapdragon 800, dörtlü Krait 400 işlemcilerini kullanıyor ve 2.3GHz saat hızında çalışıyor. Nvidia ise saat hızını henüz açıklamadığı 72 çekirdekli Nvidia 4 ile performans rekoru kırdığını söylüyor.

Tegra 4i ise 60 çekirdekli bir tasarıma ve Snapdragon 800'ün yarısı büyüklüğünde boyuta sahip. 2.3GHz'de çalışan Tegra 4i, bu senenin sonlarına doğru ortaya çıkacak. İlk Tegra 4'lü cepler ise Çin'de Temmuz ayında piyasaya sürülmeye başlanacak.

Okuyucu Yorumları