Şoförsüz arabalar ne zaman gelecek?

Kendi kendini kullanabilen, şoförsüz arabaları trafikte ne zaman göreceğiz?

Nissan, tarihi verdi!

Otonom araç fikri her ne kadar güzel gözükse de, bu araçları ne zaman yollarda göreceğimiz sorusu halen cevabını bulabilmiş değil. Neyse ki Nissan'ın CEO'sunun bu soruya bir cevabı bulunmakta: 2020...

Associated Press'in belirttiği üzere Carlos Ghosn, muhabirlere yaptığı bir açıklamada "araçlarımız (2020'ye kadar) hazır olacak" demiş durumda. Ghosn'un eklediğine göre, bu araçların kendilerini kullanabilme yetenekleri ise hükümet düzenlemelerine bağlı olacak.

Nissan'ın liderinin söylediğine göre genç tüketiciler, otonom, internete bağlı ve çevreye duyarlı arabalar istemekteler ve firmanın da gelecek nesil modellerdeki amacı tam olarak bu isteğe cevap vermek.

Ghosn'un doğruladığı üzere elektrikli arabalar da Nissan'ın gelecek planlarında yer almakta. Firma şimdiden Nissan Leaf'i üretmekte ve elektrikli araba marketinde Tesla ile kafa kafaya bir yarışa girmeye hazır gözüküyor.

Nissan'ın kendini kullanan arabaları, insan şoförlerin yerini almaktansa öncelikle onlara yardım edecek. Başka bir deyiş ile, ayak pedalları bir anda ortadan kaybolmayacak. Tamamen otonom bir araç için halen beklememiz gereken şeyler bulunmakta.

Ghosn "(tamamen kendini kullanan bir araba) geleceğin arabasıdır" cümlesini kuruyor ve şöyle devam ediyor: "Ancak tüketiciler daha tutucu. Bu da bizleri dikkatli yapıyor."

Okuyucu Yorumları