Son dört çeyrek Samsung'a yaramadı!

Yıllardır Galaxy telefonları ile piyasayı sallayan Samsung'da ters giden bir şeyler var!

Samsung'da neler oluyor?

Yakın geçmişte akıllı cep telefonu sektöründe çok yüksek gelirlerle anılan Samsung, son bir yıldır büyük oranda gelir düşüşü yaşıyor. Üst seviye telefon sahasında Apple ile büyük bir mücadele veren firma, giriş seviyesi pazarında da Çin'de ve Hindistan'da üretilen sahte telefonların etkisi altında kalmış durumda.

Tüm bunların sonucundaysa dört finans dönemi üst üste büyük oranda düşüş yaşayan Samsung, konu cep telefonu olduğu zaman biraz sıkıntıda gibi gözüküyor. 2013 yılının üçüncü finans yılı çeyreğinde 10 milyar dolar gibi dev bir gelir havuzuna erişen firma, yaptığı açıklamaya göre son dört çeyrekte, her seferinde yüzde 60 azalan bir gelir ile yoluna devam etmiş ki bu da son çeyreği 4 milyar dolar ile kapattığı anlamına geliyor.

Bu ufalmaya en büyük sebeplerin başında şüphesiz üst uç seviyede büyük rakamlarda satış yapan iPhone 6 ve de Çin'in OEM devi Xiaomi geliyor. Pek tabi bu demek değil ki Samsung yok oluyor... Öncelikle Galaxy Note 4 ile kendisini gösteren Samsung, yeni telefonlarını da yakın zamanda piyasaya sürecek. Ayrıca unutmamak gerekir ki bu düşüş sadece akıllı cep telefonu bölümü için geçerli...

Okuyucu Yorumları