Sonraki iPhone, bu 10 özellikle gelebilir!

iPhone'un bir sonraki sürümü, tahminlere göre bu 10 özellikle birlikte gelebilir!

iPhone'da bunlar olabilir!

Bir sonraki iPhone'la tanışacağımız gün, giderek yaklaşıyor. Apple'ın yeni amiral gemileriyle ilgili dedikodularsa hızını kesmeden gelmeye devam ediyor. KGI Securities'ten analist Chi Kuo, Apple'la ilgili isabetli tahminleriyle tanınıyor. Peki Kuo, Bir sonraki iPhone'un özellikleri için neler diyor? İşte analistin tahminleri.

1. Yeni Rose Gold sürümü

Apple'ın yeni iPhone için mevcut Altın, Gümüş ve Uzay Grisi renk seçeneklerinin yerine "Kırmızı Altın" seçeneğini de eklemesi bekleniyor. Bu modelin renginin Rose Gold Apple Watch Edition'a benzeyeceği düşünülüyor.

2. Daha çok megapikselli bir kamera

Kuo, bir sonraki iPhone'un kamerasının daha yüksek bir çözünürlükle geleceğine inanıyor. 8MP'lik kameranın 12MP'e yükseltilmesi muhtemel.

3. Yeni bir mikrofon

Bir başka tahmine göre sonraki iPhone, hoparlörün yakınında ek bir mikrofona yer verecek. iPhone 5 ve 6, gürültü iptali için 3 mikrofonla geliyor dolayısıyla bu tahminin doğru çıkması halinde, mikrofon sayısı 4'e çıkacak demektir

Ve 7 Apple iPhone 7 tahmini daha!

Ve 7 Apple iPhone 7 tahmini daha!

4. Yeni işlemci, daha çok RAM

Yeni iPhone'lar, güncellenmiş A9 işlemci ve 2GB RAM'le gelecek. iPhone şu an A8 işlemciyi kullanıyor ve 1GB RAM'e sahip.

5. Yeni maddeler, tasarım değişiklikleri

Apple, yeni iPhone'unun gövdesinde farklı maddelere yer verecek. Dahili tasarımda yapılacak değişiklikler, telefonun bükülmesini zorlaştıracak.

6. Bazı telefonlarda safir ekran olacak

Analiste göre Apple, "düşürme testleriyle" ilgili sorunları çözerse 5,5 inç'lik iPhone'larda safir ekrana yer verebilir.

7. Hareketli kontrol

Kuo'ya göre gelecek iPhone'da hareket tabanlı kontrol özellikleri bulunacak. iOS 7 ve iOS 8'de sayısı kısıtlı da olsa, parmağınızı sürerek geri gitme gibi özellikler bulunuyor. Bir sonraki iPhone, bu parmak hareketlerinin sayısını artırabilir.

8. Force Touch

İlk olarak Apple Watch'ta ortaya çıkan Force Touch teknolojisi, yeni iPhone'da da kullanılacak. Teknoloji, ekrana dokunduğunuzda ne kadar güç uyguladığınızı algılayabiliyor. Bu sayede örneğin ekrana daha güçlü bastırdığınızda, ek seçeneklere ulaşabiliyorsunuz.

9. Touch ID geliştirmeleri

Kuo'nun tahminine göre Apple, yeni ödeme sistemi Apple Pay'i daha pratik bir hale getirmek için Touch ID'nin parmak izi tanıma oranını iyileştirecek.

10. Küçük ekranlı iPhone olmayacak

Kuo'nun iddiasına göre Apple, 4,7 inç'lik ve 5,5 inç'lik modeller sunmaya devam edecek. Ekran çözünürlüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak; küçük, 4 inç'lik bir iPhone da olmayacak.

Okuyucu Yorumları