Sonuna kadar Galaxy Note 7 diyenler, sandığınızdan çok!

Kullanım verileri, "patlarsa patlasın" diyen Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarının sayısının endişe verici olduğunu söylüyor!

"Ölümüne" Galaxy Note 7!

Samsung'un uyarılarına ve geri çağırma duyurusuna rağmen Galaxy Note 7 kullanım oranı, endişe verici seviyede kalmaya devam ediyor. Telefonla ilgili patlama haberlerine rağmen onu kullanmaktan vazgeçenlerin sayısında önemli bir düşüş yok.

Apteligent verileri, geri çağırmadan öncesiyle sonrası arasındaki kullanım oranlarında fark edilir derecede bir değişim olmadığını söylüyor. Apteligent CEO'su Andrew Levy'ye göre kullanım oranı, "mevcut kullanıcılar sayısında geri çağırma gününden bu yana neredeyse aynı". Samsung, dünya çapındaki tüm Galaxy Note 7'leri yaklaşık iki hafta önce geri çağırmıştı; Türkiye'deki kullanıcıların ne yapması gerektiğini sizlerle burada paylaşmıştık.

Sonuna kadar Galaxy Note 7 diyenler, sandığınızdan çok!

Geri çağırma konusunda harekete geçen tek büyük isim, Samsung değil. ABD'nin FAA, CPSC gibi kurumları da kullanıcılardan telefonlarını kullanmayı hemen bırakıp, mümkün olduğunca hızlı bir biçimde Samsung'a geri getirmelerini istiyor. ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu (CPSC) bu bağlamda yaklaşık 1 milyar cihazın geri çağırılmasına yönelik bir resmi duyuru da yaptı.

Özellikle Galaxy Note 7'den başka akıllı telefonu olmayan kullanıcıların ondan ayrılmak istememesini anlamak mümkün. Telefonlar, çoğumuz için günlük hayatın önemli bir parçası ancak patlama ve sakatlanma riskini düşündüğümüzde, buna hiç değmeyeceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları