Sonunda pullara da video eklediler!

E-postanın öldürdüğü geleneksel posta servislerinin yeni umudu: Videolu pullar geliyor!

Pullara da video eklediler!

E-postalar, klasik posta servislerini, mektup değil kargo taşıyıcısına dönüştürdü ancak bu fiziki posta servislerinin teknolojiyi kullanamayacağı anlamına gelmiyor.

Avustralya'da bir posta servisi, çok zekice ve basit bir çözümle, göndericilerin video mesajlarını, postaların üzerine eklemeye başladı. Australia Post isimli şirket, QR koddan oluşan posta pullarını gönderilerin üzerine yapıştırarak artık göndericilerin video mesajlarını da alıcılara iletebiliyor.

Gönderici paketini postaya verirken, paketin üzerine bir QR kod yapıştırılıyor ve bu QR kodun bir kopyası göndericide kalıyor. Gönderici, bu kodu cep telefonu ile okutarak kendisine ayrılan alana giriyor ve kısa bir videolu mesaj kaydediyor. Alıcı ise, paketi aldığında, üzerindeki QR kodu cep telefonu ile okutarak göndericinin videosunu izleyebiliyor.

Bu QR kodlara, postacının adresi kolay bulması için gerekli uyarılar da eklenebiliyor. Alıcı veya gönderici, adresin ve paketin teslim koşullarının sözlü anlatımını kısa video olarak ekleyip, paketi adresine ulaştırmaya çalışan postacıya yardımcı olmaya çalışıyor.

Avustralya'daki bu uygulama başarılı olursa, dünyadaki pek çok posta/kargo servisinin benzer bir uygulamayı hayata geçireceği kesin...

Okuyucu Yorumları