Sony, Android'e takılıp kalmak istemiyor!

Android'li cep pazarının önemli markası Sony'nin, sadece Android'le yetinmek istemediği artık kesin!

Dedikodu gerçek oluyor!

Sevilen Xperia telefonlarının üreticisi Sony'nin Windows Phone'lu telefonlara da el atmak istediği uzun bir zamandır konuşuluyordu. Ve Sony, sadece Android modelleri üretmek istemediğinin altını çizerek Windows Phone telefonları üretmek için Microsoft ile görüştüklerini doğruladı. Açıklama, Pierre Perron'dan, yani Sony Mobile Avrupa'nın başındaki isimden geldi...

PC alanında Microsoft ile çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiren Sony, bu işbirliğini telefon alanında da sürdürmek istediğini vurguluyor. Öte yandan, piyasadaki dedikodular, Sony'nin çok iyi bir anlaşma sağlanmadıkça, Windows Phone telefonları üretmeye niyetinin olmadığını da söylüyor. Microsoft'un, Windows telefonlar üretmeleri için Samsung ve HTC gibi firmalara milyar dolarları bulan destek sağlaması üzerine, Sony'nin de bu karlı yatırıma girmek istemiş olabileceği konuşuluyor.

Sony, 2008 yılında Windows Mobile platformu üzerinde Xperia X1 telefonununu çıkarmış ancak bundan sonra yeni bir Windows telefon çıkarmamıştı. Şimdi Windows Phone yeniden yükselişteyken Windows Phone 8 işletim sistemine sahip Xperia'lar görmek mümkün olabilecek ancak henüz bir tarih belli değil ve her şey Sony ile Microsoft'un ne zaman anlaşacağına bağlı.

Okuyucu Yorumları