Sony'den gözlüğü akıllı gözlüğe çeviren cihaz

Sony'nin üzerinde çalıştığı bu cihaz, Google'ın uykularına kaçırmaya aday!

Sony'den Glass'a sert rakip!

Teknolojiyi "gözünüzün önünde" taşıma fikri size hoş geliyor, ancak Google Glass'a pek sıcak bakmıyorsanız, bir de Sony'nin yeni cihazına şans verin. Firmanın yeni duyurduğu ayrılabilir OLED ekran, herhangi bir gözlüğe bağlanabiliyor ve bilgileri önünüze getirebiliyor.

Google Glass'a oldukça benzeyen yeni cihaz, 40 gram ağırlığında ve kullanıcının kafasının arkasına doğru giden bir bant ile diğer koldaki elektronik bileşenlerden oluşuyor. Sağ taraftaki denetim kartı, işlemci, sensörler, Bluetooth, Wi-Fi gibi bileşenleri üzerinde barındırıyor. Cihaz, ekrandaki içerikleri dokunmatik sensörü yardımıyla seçmenize olanak tanıyor.

Sony'den gözlüğü akıllı gözlüğe çeviren cihaz

640x400 çözünürlüklü 0,23 inç OLED ekranı, Sony'ye göre dünyanın en küçük ekranları arasında. Sağ gözünüze yakın konumlandırılan optik birim, görüş açınızı kapatmıyor. Sony, ekranın ayırt edici özelliğinin yüksek çözünürlüklü OLED ekranı olduğunu söylüyor. Firmaya göre bu ekranın içeriği, hem içerde, hem de dışarda rahatça görünüyor.

16GB'lık dahili depolama alanına sahip olan cihazın ne zaman satışa hazır hale geleceği konusunda Sony, şimdilik bilgi vermiyor. Cihazın "SmartEyeglass Attach!" adındaki bir prototipi, önümüzdeki ay Las Vegas'ta düzenlenecek olan CES 2015'te gösterilecek.

Okuyucu Yorumları