Sony'yi hack'leyen Kuzey Kore değil mi?

ABD istihbaratı ağız değiştirdi: Sony'ye Kuzey Kore değil, "onlar" saldırmış olabilir!

Kuzey Kore değil; "onlar!"

Sony'nin hack'lenmesi olayı her geçen gün yeni bir şok dalgası üretiyor. ABD istihbaratı bugüne dek Hollywood'daki Sony Pictures stüdyolarına Kuzey Kore'li hacker'ların saldırdığını düşünüyordu. Hacker'ların Kuzey Kore başkanı ile alay eden Interview filmini "kafaya takmış" olması da bu tezi güçlendiriyordu.

Ancak İstihbarat uzmanları şimdi asıl sorumluların Ruslar olabileceğini dile getirmeye başladı zira Sony hakkında tehdit mesajları yayınlayan hacker'ların konuşmaları uzmanlar tarafından incelendiğinde konuşan kişinin doğal Rusça konuştuğu dikkat çekti. Bu da mesaj yayınlayan hacker'ın Rusya'da doğmuş ve Rusya'da büyümüş biri olduğunu ispatlıyor.

İstihbarat örgütleri şimdi iki olasılığın üzerinde çalışıyor. Bu saldırıyı ya Kuzey Kore başkanı, Rus hacker örgütlerini kiralayarak yaptırdı ya da Ukrayna ve Suriye'de üniformasız gizli özel birliklerin çatışması üzerinden ABD ile resmi olmayan bir savaşa girişmiş olan ve ABD ambargosu nedeniyle ekonomik kriz yaşayan Rusya, Kuzey Kore'den kaynaklanmış gibi görünen bir saldırı ile Hollywood'u hack'ledi. Elbette Sony Pictures son derece kolay bir hedef olduğu için ilk kurban oldu ve bu saldırılar yakında daha önemli hedeflere yönelebilir.

Okuyucu Yorumları