Sony, kamera teknolijini değiştiriyor!

Sony'nin geliştirdiği yeni kamera teknolojisi, bugün kullandıklarımıza hiç benzemiyor!

Sony'nin büyük kamera planı!

Eğer Çinli internet sitesi Cnbeta'daki sızan belgeler doğruysa, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kameralar kalite ve düşük ışık performansında büyük bir sıçrama yaşayabilir. Sitedeki belge, "Active Pixel Color Sampling" adında yeni ışık alma sistemini kullanan bir Sony algılayıcıdan bahsediyor.

Bu yeni APCS algılayıcısı, söylenenlere göre bir veya 1.5 inç boyutunda olacak ve 4.85 MP çözünürlük sunacak. Bu piksel sayısı, yeni sistemlere göre oldukça düşük gözüküyor ama verinin nasıl kullanıldığına göre, çok daha yüksek çözünürlükte fotoğraflar ortaya çıkartabilir.

Günümüzde kullanılan dijital algılayıcılar, üç farklı rengi (kırmızı, yeşil ve mavi) algılamaya odaklı ancak APCS algılayıcıları, elektronik bir filtre yardımıyla üç rengi de tek pikselde algılayabilmekte. Bunun sonucu olarak da çok daha az fotoğraf bölümü ortaya çıkmakta.

Öncelikle, veri miktarı teorik olarak düşüyor ve bunun anlamı da daha hızlı bir işlem süresi ve algılayıcının daha yüksek frame rate'e sahip olması. Öyle ki, sızan belgeye göre bu algılayıcı 2K videoları inanılmaz kare sayılarıyla destekleyebiliyor. İkinci olarak, pikseller daha büyük olabiliyor. Yani çok daha iyi bir düşük ışık performansı söz konusu oluyor.

Şu anda, hangi ürünlerin yeni APCS algılayıcılarını kullanmayı planladığını bilmiyoruz. Bazı söylentilere göre, bu yeni algılayıcılar gelecekteki Xperia akıllı telefonlarda kullanılmak üzere geliştirildiler. Diğer bir grup ise, 1.5 inç boyutunun, bu algılayıcının üst seviye kameralarda kullanılacağı anlamına geldiğini düşünmekte. Ayrıca, Sony algılayıcılarının pek çok diğer kamera üretici tarafından da kullanıldığını unutmamak gerekiyor. Yani, yakın zaman içerisinde pek çok farklı markada bu algılayıcılarla karşılaşabiliriz.

Ancak şu anda elimizde sadece söylentiler bulunduğu ve firmalardan henüz bir açıklama yapılmadığı için, yapabileceğimiz tek şey beklemek ve bu algılayıcı ile ne zaman ve nerede karşılaşacağımızı görmek...

Okuyucu Yorumları