Sony'nin Xperia'ları para basıyor!

Sony, SonyEricsson markasıyla yıllarca yapamadığını, en sonunda tek başına başardı!

Ericsson gitti, Sony uçtu!

Sony'nin ikinci çeyrek mali raporları, şirketin uzun yıllardır hayal kırıklığı yaşadığı cep telefonu pazarında nihayet başarıyı yakaladığını gösterdi. Nisan - Haziran döneminde şirketin kasasına yaklaşık 400 milyon dolar kar girerken bu rakam daha önce yapılan 256 milyon dolarlık tahminlerin çok üzerine çıkıldığını gösterdi.

Sony daha önce Ericsson ile SonyEricsson markasını oluşturup bu marka üzerinden cep telefonları üretmiş ancak başarı sağlayamayınca şirketin tüm hisselerini satın alarak, Ericsson ile ortaklığını bitirmişti. Ardından tek başına telefon üretmeye devam eden Sony, Samsung, Apple gibi rakipleri karşısında bir türlü istediği başarıyı yakalayamıyordu.

Sony Xperia Z'yi A'dan Z'ye test ettik... Tıklayın...

Ancak son rakamlar, Xperia Z başta olmak üzere, yeni serinin tüketicilerin çok hoşuna gittiğini kanıtlıyor. Xperia satışlarını geçen yıla oranla yüzde 36 artmış durumda.

Sony'nin oyun konsolları ise geçen yıla oranla satış rakamlarında yarıya düştü. Ancak PS4'ün yılbaşında piyasaya çıkmasıyla, oyun konsolu satışlarının yeniden yükselmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları