Sony, "süper telefon" Xperia Z'yi tanıttı

Sony, "süper telefon" olarak adlandırdığı ve süper özelliklerle donattığı cebi Xperia Z'yi tanıttı!

Sony'den "süper telefon!"

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), heyecanla beklenen yeni telefonunu kullanıcıların beğenisine sundu. Suya ve toza karşı dayanıklı olan "süper telefon" Xperia Z, Qualcomm'un 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisi, 13 megapiksel yeni nesil kamerası ve 4G LTE gibi özellikleri ile öne çıkıyor.

Yeni kullanıcı arayüzüyle zenginleştirilen Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip Xperia Z; Reality Display teknolojisi sayesinde yüksek parlaklık ve netliğe sahip bir görüntü sunuyor.

Xperia Z ayrıca, Sony'nin dijital kameralarında bulunan ve akıllı telefonlar için uyarlanmış dünyanın ilk HDR (High Dynamic Range) video görüntü sensörü Exmor RS'i taşıyor. Bu teknoloji, arka ışık çok kuvvetli olduğunda dahi yüksek kalitede fotoğraf çekilmesine imkân veriyor.

Bu teknolojik özellikleri, pil tüketen uygulamaları otomatik kapatan, ekran açıldığında ise yeniden başlatan Battery STAMINA Mode ile birleştiren Xperia Z, pilin bekleme süresini 4 katına çıkarıyor.

Şık tasarım, "Tek Tuş" işlevi ve özellikleri

Şık tasarım,

7,9 mm'lik ince gövdesi ve şık OmniBalance tasarımı ile öne çıkan Xperia Z, toz ve su geçirmez özel tabakası sayesinde sıradışı tasarımının altını çiziyor.

Xperia Z'nin içerisindeki Sony medya uygulamaları, geniş bir yelpazede yer alan Sony cihazlarıyla senkronize bir eğlence deneyimi sunuyor. Xperia Z'ye yüklü WALKMAN ile Albüm ve Sinema Uygulamaları, çevrimiçi ve çevrimdışı içeriği tek bir erişim noktasından yöneterek paylaşılmasını sağlıyor.

Xperia Z'nin öne çıkan özelliklerini sıralamak gerekirse;

  • Mobile BRAVIA Engine 2'ye sahip 5" 1080 x 1920p Full HD Reality Display ekran
  • Net fotoğraf ve videoları zorlanmadan her şartta yakalayabilen Exmor RS, HDR video, Superior Auto ve Noise Reduction'a sahip 13MP hızlı çekim özellikli kamera
  • Dayanıklı cam ekran; toz tutmaz ve su geçirmez (IP55 & IP57)
  • 2GB RAM'a sahip 1.5 GHz asenkron dört-çekirdekli Snapdragon S4 işlemci
  • Pilin STAMINA modu ile 4 kat arttırılmış bekleme süresi
Okuyucu Yorumları