Sony'den etkileyici rakamlar!

Sony, yayınladığı son raporla birlikte, büyük bir başarıya imza attığını dosta düşmana ilan etti!

Sony'den çok iyi haber!

Sony, dördüncü çeyrek gelir raporlarını ve 2015 mali yılının tamamına ait gelirlerini paylaştı. Raporlara göre firma, 1,3 milyar dolar kar elde ederek karlılığını geri kazandı.

Rapor firmanın genel olarak iyi bir yıl geçirdiğini, bununla beraber bazı bölümlerinin diğerlerine göre daha iyi bir performans sergilediğini söylüyor. Net faaliyet gelirlerine bakıldığında firma, gelirinde yüzde 1,3'lük gerileme yaşamasına rağmen önceki seneye göre artış sağlayarak 2,6 milyar faaliyet geliri elde etmiş görünüyor. Belki de daha önemlisi, PlayStation 4'ü kapsayan Oyun ve Ağ Hizmetleri bölümünün hem satışlarda, hem de faaliyet gelirlerinde önceki seneye göre önemli bir sıçrama kaydetmiş olması.

Sony'den etkileyici rakamlar!

Sony, 2015 mali yılı boyunca 17,7 milyon PlayStation 4 satmayı başarmış görünüyor. 2014 mali yılında bu sayı, 14,8 milyon idi. 2015 satışları, Sony'nin kendi hedefini aştığını ve firmanın piyasada güçlü bir yer edindiğini gösteriyor.

Sony'den etkileyici rakamlar!

Bu sonuçların yanında Sony'nin PlayStation 4 Neo planlarının nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu. E3'te tanıtılması beklenen konsol, dedikodulara göre PS4'ün bazı özelliklerini yükseltecek ve Sony'nin sanal gerçeklik ürünlerine yönelik güçlü bir platform olacak.

Japonya'da yakın zamanda yaşanan deprem, Sony'nin bazı üretim tesislerini de etkilemiş bulunuyor. Bu nedenle firma, Oyun bölümü ve diğer bölümlerle ilgili tahminlerini paylaşmıyor. Sony'nin son planlarını görmek için muhtemelen E3'ü beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları