Sony'den PS4 sahiplerine özel bir kumanda!

Sony, özellikle PlayStation 4 kullanıcılarını sevindirecek yeni kumandasını tanıttı!

Sony'den özel bir kumanda!

Sony, PlayStation 4'ü de kontrol etmenizi sağlayacak yeni bir evrensel kumandayı satışa sundu. Diğer evrensel kumandalar gibi Sony'nin Universal Media Remote ürünü de TV kutularını, televizyonları ve ses alıcıları kontrol etmek için programlanabiliyor. Sony'nin kumandasının en önemli farkı ise, PlayStation kontrollerine sahip olması. PlayStation 4 ile Bluetooth üzerinden bağlanan bu cihaz, diğer üç cihazı da aynı anda kontrol edebiliyor.

Sony'nin söylediğine göre henüz, bütün uygulamalar kumanda ile uyumlu değil. İlk uyumluluk listesinde Blu-ray Disc Player, Crunchyroll, Funimation, HBO Go, Media Player, NBA Game Time, Netflix, NFL Sunday Ticker, PlayStation Video, PlayStation Vue, Twitch ve YouTube bulunmakta. Sony, daha fazla uygulama ve hizmet için desteğin ilerleyen zamanlarda ekleneceğini söylüyor.

Kumandanın kendisi ise aslında direkt olarak Sony tarafından üretilmiş değil. Üçüncü parti ortam cihazları üreticisi Performance Designed Products ile ortak tasarlanan bu kumanda, bu ayın sonlarında 30 dolar karşılığında satışa sunulacak.

Her ne kadar Sony'nin kumandası, PS4'ünüz ile beraber diğer eğlence ürünlerini kontrol etmenin tek yolu olmasa da, en basit yolu olarak görülebilir. Bazı televizyon kumandaları HDMI-CEC aracılığı ile PS4'ü kontrol edebilse de, kablo kutusu için ayrı bir kumandaya ihtiyaç duyulabiliyor.

Okuyucu Yorumları