Sony'den yeni EXTRA BASS ses ürünleri

Sony, derin bas sunmaya adanmış ürün portföyüne yenilerini ekledi.

Sony'den EXTRA BASS!

Sony, derin bas sunmaya adanmış çok sayıda yeni ürünü ile ses ürünleri yelpazesinde genişlemeye gittiğini açıkladı. Müziğine dışarıda ve evdeyken de ara vermek istemeyen müzik tutkunları, genişletilen mevcut EXTRA BASS kulaklık serisi ile taşınabilir kablosuz hoparlörleri kullanarak diledikleri yerlerde derin bas notalarının keyfini sürebilirler.

SRS-XB3 / SRS-XB2 Taşınabilir Kablosuz Hoparlörler

Partiye enerji katmak için özel EXTRA BASS butonuna sahip SRS-XB3 ve SRS-XB2 taşınabilir kablosuz hoparlörler ile dışarıdayken de arkadaşlarınızı etkileyin. Küçük boyutuna göre son derece güçlü bir bas elde etmesini sağlamak için XB3'ün içinde çok sayıda önemli teknoloji bulunuyor. Bunlar arasında, yeni geliştirilen 48mm'lik tam yelpazeli büyük hoparlör ünitesi, Sony'nin optimal sıkıştırma işlemini parçanın her düzeyine uymak üzere dinamik olarak uygulayan eşsiz DSP'si, istikrarlı çıkış gücü sağlamak için yüksek kapasiteli pil ve bas yelpazelerini güçlendirmek için çift pasif radyatör de bulunuyor. Sadece 930 gram ağırlığı, yanınızda taşınabilecek kadar küçük boyutları ve 24 saat sürekli kablosuz kullanım için yeterli pil ömrü ile, artık tüm gün boyunca parti yapabilirsiniz.

Daha küçük olan SRS-XB2 ise ilk bakışta bu boyuttaki bir cihazdan beklenmeyecek güçte bir ses sunuyor; avuç içine sığan tasarımı sadece 480 gram ağırlığında olmasına rağmen yeni geliştirilen 42 mm'lik tam yelpazeli hoparlör ünitesini de içine alıyor. Ekstra güçlü mıknatıslar, saf bas sesi ve hafif diyaframı ise ses basıncı düzeylerini iyileştiriyor. XB2 aynı zamanda Sony'nin DSP ve kompakt büyüklükteki bir hoparlörde daha önce hiç görülmediği kadar yüksek akustik basınç ve daha etkili bas notalar sunan pasif radyatörünü de içinde barındırıyor. Pilin 4 saatlik şarj süresi ile yaklaşık 12 saat boyunca sürekli kablosuz kullanım sağlandığından, müziğinizin kesilmesinden endişelenmenize gerek yok.

Her iki kablosuz hoparlörün de çok sayıda kullanım seçeneği bulunuyor. XB3 partide bir bukalemundan farksız: tarz veya alan sınırlamalarınıza göre yatay veya dikey şekilde kullanılabiliyor. Hem XB2 hem de XB3, daha da güçlü ses elde etmek için 'Hoparlör Ekle' özelliği ile kablosuz olarak iki hoparlör eklemenize imkân veriyor; eş zamanlı olarak iki hoparlör yoluyla müzik çalmanızı sağlayan Double modu ve müziği stereo olarak çalmanıza imkân veren Stereo modu. Su sıçramasına dayanıklı hoparlörler, hareketli havuz partinizin hoparlöre sıçrayan su yüzünden sekteye uğramasını engelliyor. Hoparlörleri kullanmak da kolay; tek dokunuşta NFC Bluetooth bağlantısı ile, partinizde parçaları anında dinlemeye başlamak için tek yapmanız gereken akıllı telefon veya müzik cihazınıza dokunmak.

MDR-XB650BT, Sony'nin mevcut Sony EXTRA BASS kulaklık serisinin en son Bluetooth uyumlu, kompakt üyesi. Dahili bas güçlendirme yapısı ve özel EXTRA BASS diyaframı ile bir araya gelen bu yelpazeye özgü 30 mm sürücü sayesinde, kulaklık basın ritim ve halini hassasiyetle ortaya çıkaran gerçekçi notalar elde ediyor. Kablosuz çalışmanızı sağlayan tek dokunuşta Bluetooth bağlantısı ve müzik çalma, NFC üzerinden sunuluyor. AAC ve aptX Bluetooth kodekleri ile uyumlu olan NFC, kablosuz dinleme sırasında dahi premium ses kalitesi elde edilmesini mümkün hale getiriyor.

Kulaklık, özellikle derin bas için müzik çalma deneyimini geliştirmek üzere tasarlandı. Daha yüksek temas yüzey alanı ile, sabit şekilde oturarak güçlü ve derin bas notalarına dahi dayanabiliyor. Kulak yastıkları, yumuşak dokusu ile cilde sağlam şekilde oturarak kullanım konforu ve son derece dengeli ses elde ediyor. Kasa bölümünün yassı şekilde katlanmasına imkân veren döner yapı tasarımı ile kulaklığı kolaylıkla saklayabilir ve gittiğiniz her yere beraberinizde götürebilirsiniz. USB üzerinden her yerde şarj edilebilen ve 30 saat sürekli müzik çalan hoparlörler ile, partiniz şafak söktüğünde dahi durmayacak. Sony'nin yeni EXTRA BASS ses ürünleri yelpazesi, Türkiye'de Mayıs 2016'dan itibaren temin edilebilecek.

Teknik Özellikler

SRS-XB3

SRS-XB2

Hoparlör Tipi

2ch hoparlör + 2 pasif radyatör

2ch hoparlör + 1 pasif radyatör

Hoparlör Boyutu

Yaklaşık 48mm çap

Yaklaşık 42mm çap

Ses Modları

EXTRA BASS AÇIK/KAPALI

Bluetooth®

Sürüm 3.0 (A2DP, AVRCP, HFP, HSP)

İletişim Mesafesi

10m

Desteklenen Kodekler

SBC, AAC, LDAC

NFC™

Var

Pil Ömrü

24 saat

12 saat

Boyutlar (W x H x D)

Yaklaşık 211mm x 80mm x 83mm

Yaklaşık 191mm x 62mm x 65mm

Ağırlık

Yaklaşık 0.93kg

Yaklaşık 0.48kg

Renkler

Siyah/Mavi/Kırmızı/Yeşil

Siyah/Mavi//Kırmızı/Yeşil/Haki Sarısı

Birlikte Verilen Aksesuarlar

AC güç adaptörü

USB AC güç adaptörü

Mikro USB Kablo

MDR-XB650BT Bluetooth Kulaklık

Sürücü Ünitesi / Tipi

30mm, Kapalı, Dinamik

Frekans Tepkisi

20Hz-20,000Hz

Empedans

24ohm

Hassasiyet

95dB/mW

Ağırlık

Yaklaşık 190g

Ses Kontrolü

Var

Dahili Mikrofon

Var

NFC™

Var

Bluetooth®

Sürüm 4.0(A2DP, AVRCP, HFP, HSP)

Desteklenen Ses Formatları

SBC, AAC, aptX

Pil

DC3.7V: Şarj edilebilir dahili

Lityum-iyon pil

Pil Şarj Süresi

Yaklaşık 4 Saat (Tam şarj)

Pil Şarj Yöntemi

USB

Pil Ömrü (Müzik çalma süresi)

(İletişim süresi)

(Bekleme süresi)

Maks. 30 Saat

Maks. 30 Saat

Maks. 300 Saat

Birlikte Verilen Aksesuarlar

0.5m mikro USB Kablo

Renkler

Siyah/Mavi/ Kırmızı

Okuyucu Yorumları