Sony'nin yeni microSD'si, tartışma yarattı!

Sony'nin yeni microSD kartı ile sunduğu (ya da sunduğunu iddia ettiği) özellik, ortalığı karıştırdı!

Sony'nin microSD'si olay oldu

Sony'nin yeni 64GB'lık microSDXC SD bellek kartı, son günlerde teknoloji dünyasının "gizli" gündemini oluşturuyor. Pazarda kendisini yeni gösteren ürünün pazarlanma stratejisi altında "üst seviye ses deneyimi" yatıyor. An itibarı ile Japonya'da satışa çıkan bellek kartı, aynı ayardaki microSD kart modellerinden beş kat daha yüksek ses kalitesi sağladığını iddia ediyor. İşin daha da ilginci Sony, "64GB microSDXC for Premium Sound" ürünü için tam tamına 160 dolar etiket fiyatı biçmiş durumda.

The Wall Street Journal'da yayınlanan rapora göreyse kartın en büyük özelliği, "kart üzerinde bilgi okunurken daha az elektrik sesi çıkması" ki bu da, Sony'ye göre en üst seviye ses kalitesi anlamına geliyor. Her ne kadar Sony, bu kart sayesinde ses konusunda büyük bir atılım yaptığını iddia etse de Ars Technica bu iddianın hiçbir anlam ifade etmediğini savunuyor; bahsi geçen "elektrik sesi" detayı doğru olsa da, kartın sunduğu yüksek ses kalitesinin zaten hiçbir zaman insan kulağı tarafından algılanamayacağının altını çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde Sony yetkilileri, konu hakkında kendilerine sorulan "Ürünün hedef kitlesini kimler oluşturuyor?" sorusuna, "Açıkçası bu ürünün potansiyel talep çizgisini biz de bilmiyoruz ama şundan eminiz ki hatırı sayılır miktarda insan en üst seviye müzik kalitesine ulaşmak için çaba sarf ediyor" şeklinde cevap vermişti.

Okuyucu Yorumları