Sosyal medyada boşa geçen saatlere son!

Bu uygulamalarla sosyal medyada ne kadar zaman harcadığınızı ölçün, gerçekle yüzleşin!

Zaman kaybına son verin!

Gündemi takip etmek, ilginç içeriklere rastlamak ve insanlara duyurmak istediğiniz şeyleri paylaşmanın en etkili yöntemlerinden biri olan sosyal medya araçları diğer yandan hem zamanınızı, hem de cihazınızın bataryasını alıp götüren bir platform.

Neyse ki mobil teknolojiler birçok alanda bu tarz durumlarla ilgili kendi çarelerini de beraberinde getirebiliyor. Kullandığınız cihaz ne olursa olsun, sosyal medya üzerinde geçirdiğiniz vakti kontrol altına almanız mümkün.

Örneğin Android platformu için sunulan RescueTime adlı uygulama kullanıcıların iş günlerinde sosyal medyada ne kadar zaman harcadıklarını bilmelerini sağlıyor. Bununla birlikte ayrıntılı olarak en çok hangi sitelerde ve uygulamalarda zaman geçirdiğinizi de görebiliyorsunuz. Ayrıca Rescue Time'ın, PC'ler için bir de Chrome eklentisi bulunuyor.

Sosyal medya kullanımını takip etmenin biraz daha zorlu olduğu iOS platformunda ise, Moment gibi telefonunuzda ne kadar zaman harcadığınızı gösteren bir uygulama olsa da, en çok hangi uygulamaları kullandığınızı izlemenin bir yolu yok. Diğer yandan Ayarlar > Batarya kısayolu üzerinden telefonunuzdaki batarya kullanımını kontrol ederek geçmiş 24 saat ve yedi günde en çok hangi uygulamaların bataryayı kullandığını listeleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları