Spartan'ın mobil arayüzü göründü!

Microsoft'un Windows 10'a özel yeni web tarayıcısı, cepte nasıl görünecek? İşte böyle...

Spartan'ın "cep hali!"

Microsoft'un Windows 10'u tüm dünyaya gösterdiği etkinlikte dikkat çeken yeniliklerden bir tanesi, "Project Spartan" kod adlı yeni web tarayıcısıydı. Microsoft, tarayıcının tüm özelliklerinden bahsetmese de, Spartan hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağladı.

Microsoft, Çarşamba günü yapılan etkinlikte Spartan'ın tüm Windows 10 cihazlarıyla çalışacağını ve yeni bir rendering motoruyla geldiğini doğruladı. Firma, web tarayıcısının kurumlar için eski sitelere yönelik desteği IE11 motoruyla sağlayacağını, bu motorun ihtiyaç duyulduğunda kullanılacağını söyledi.

Microsoft'un gönderisinden Spartan'ın yeni motorunun modern web için geliştirildiği ve geriye yönelik desteği bir kenara bıraktığı anlaşılıyor. Tarayıcı, gerektiğinde eski siteleri işleyebilse de bu durumda yeni performans geliştirmelerini kaybetmiş oluyorsunuz.

Spartan'ın mobil arayüzü göründü!

Microsoft, daha önce sızıntılarda duyduklarımızı doğrulayarak Spartan'ın Windows 10'un varsayılan web tarayıcısı olacağını söylüyor. Yukarıda ise web tarayıcısının mobil arayüzünü, koyu ve açık renkli temalarını görüyorsunuz.

Spartan henüz geliştirme aşamasında olduğundan, Windows 10 Technical Preview çıkana kadar herkese açık olarak sunulmayacak.

Okuyucu Yorumları