Spartan: Modern internetin web tarayıcısı

Spartan geldiğinde IE bitecek mi; yeni tarayıcı bize neler sunacak? Cevaplar yavaş yavaş netleşiyor!

Spartan'dan yeni haberler...

Microsoft'un Ocak 2015'te resmi olarak duyurduğu yeni web tarayıcısı Project Spartan, Windows 10'la çalışan tüm cihazlara girecek. Modern web için iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan Spartan, sorunsuz Web için yeni bir rendering motoru olan EdgeHTML.dll'den faydalanıyor.

Firmanın Twitter'da cevapladığı sorular sayesinde, Internet Explorer'ın ortadan kaldırılmayacağını, aksine yeni rendering motorundan faydalanacağı ortaya çıktı. Ancak IE, yeni motorun sadece güvenlik ve yüksek öncelikli hata onarımlarından faydalanabilecek. Hem tüketiciler, hem de kurumsal kullanıcılar IE'ye ulaşabilecek, ancak ana hedefin Spartan'ı dünyanın önde gelen 9.000 sitesiyle uyumlu yapmak olduğu söyleniyor.

Bunlar, tabi ki küçük web sitelerinin dışarıda kalacağı anlamını taşımıyor. Project Spartan'ın takımında çalışan Microsoft mühendisleri, uyumluluk sorunlarını gidermek üzere özel çalışmalar yapmaktalar.

Microsoft'un IE'nin 20 senelik eski kodlarından kurtularak, yeni bir rendering motoru geliştirmeye başlamadan önce, WebKit'i de gözden geçirdiği, ancak bu yolun düşündüklerinden daha çok zaman alacağını fark ettiği söyleniyor.

Internet Explorer'dan mümkün olduğunca uzak duran kullanıcılardan iseniz, ister akıllı telefonlarda olsun, ister tablet veya PC'ler, Project Spartan fikrinizi tamamen değiştirebilecek potansiyele sahip. Dahası son sızıntılar, Spartan'ı çok geçmeden deneyebileceğimizin işaretini veriyor.

Okuyucu Yorumları