Spartan, Windows 7'ye de gelecek mi?

Spartan web tarayıcısı, sadece Windows 10'a mı özel olacak; Windows 7'ye gelme ihtimali var mı?

Spartan, Win 7'ye gelecek mi?

Microsoft'un yen web tarayıcısı Project Spartan'ı henüz kullanma şansı bulmasak da, onun hakkında az sayılmayacak bilgiye sahibiz. Son olarak tarayıcının eklentileri destekleyeceğini öğrenmiştik. Peki Windows 10 için geliştirilen Spartan, Windows 7'de de çalışacak mı?

Bu sorunun henüz net bir cevabı yok; bir başka deyişle Spartan'ın Windows 7'ye gelme ihtimali az da olsa var. Internet Explorer geliştirici takımının Twitter'daki bir sohbet sırasında söyledikleri, Spartan'ın "duruma göre" Windows 7'ye de gelebileceğini gösteriyor. IE Dev Chat (@IEDevChat) hesabından paylaşılan bilgiler şöyle:

"#AskIE @Anamewithaguy Spartan şu an Win10 için geliştiriliyor. İnsanların (ücretsiz olarak) güncellemesini istiyoruz, ancak Win7 talebini de takip edeceğiz"

Spartan, Windows 7'ye de gelecek mi?

Bununla birlikte Spartan'ın Windows 7'ye sunulması, işletim sisteminin XP'ye dönüşmesine yol açabilir. Microsoft'un böyle bir şeyi tekrar yaşamak istemeyeceğini, firmanın geleceğe yönelik bir strateji izlediğini düşünürsek, Spartan'ın Windows 7'ye gelmesi konusunda çok fazla heveslenmemekte fayda var.

Bir kod adı olan Spartan'ın Windows 10'un final sürümündeki adı ne olacak?

Okuyucu Yorumları