SSD dünyasında Radeon zamanı!

Piyasaya sürülmek için günleri sayan bu SSD'ler, üzerlerindeki markayla sizi şaşırtacak!

Bu SSD'ler sizi şaşırtacak!

Çin'de yer alan bir internet sitesindeki slaytlar doğru ise, AMD, ürünlerinin arasına SSD'yi eklemeyi planlıyor gibi gözüküyor. Ancak, AMD bu ürün için yeni bir marka yaratmaktansa, herkesin bildiği bir markayı kullanmayı tercih ediyor: Radeon...

AMD'nin yeni depolama aygıtı, Radeon R7 olarak adlandırılacak ve oyuncular asıl hedef kitle olacaklar. Ürünün beklenen tanıtım tarihi ise 13 Ağustos. Austin merkezli firma, grafik çipleri ve işlemcilerin yanı sıra, Radeon markalı hafıza ve Radeon Ramdisk adlı depolama yazılım çözümü de sunuyor.

AMD'nin depolama ürünlerindeki ortak payda ise, bu ürünlerin çoğunun başka firmalar tarafından üretiliyor olmaları. Ramdisk, Dataram tarafından, depo modülleri Patriot/Visontek tarafından üretiliyor ve yeni SSD serisinin de, artık Toshiba bünyesine katılmış olan, OCZ tarafından üretilmesi bekleniyor.

Sitedeki slaytlara göre, üç farklı sürüm (120GB, 240GB ve 480GB) bulunacak ve her biri Toshibanın 19nm MLC NAND çipleri ile OCZ Indilinx Barefoot 3 sahibi olacaklar. Ürünlerin performanslarının ise, 470Mbps ile 530Mbps yazım ve 550Mbps okuma hızı şeklinde olacak. KIOPS'un 85 ile 100 arasında değişmesi ve KIPS'in 90 değerinde olması bekleniyor.

Özellik olarak bakıldığında, OCZ Vertex serisi ile AMD R7 oldukça yakın gözüküyorlar ve AMD R7'nin performansı biraz daha iyi, daha uzun bir garanti süresi sunuyor ve daha yüksek MTBF sunumu bulunuyor...

Okuyucu Yorumları