SSL 3.0'ın tek ilacı: Internet Explorer 6

Internetin dengesini bozan bu büyük açığa karşı savunması olan tek tarayıcı, Internet Explorer 6!

Sakla IE 6'yı; gelir zamanı!

Internet Explorer 6'yı hatırlayanınız var mı? Microsoft'un geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına artık kullanmayı bırakmaları için neredeyse yalvardığı bu eski internet tarayıcısına çok yakında nur yağacak zira interneti derinden etkileyen SSL 3.0 hatasının etkilemediği nadir tarayıcılardan biri IE 6.

Tüm modern tarayıcıların SSL 3.0 sorunu karşısında çaresiz kalması nedeniyle kullanıcıların verilerinin izinsiz kişilerin eline geçme tehlikesi bulunuyor. Aslında pek çok sunucu SSL 3.0'ı bırakıp TSL isimli yeni güvenlik protokolüne yükseltme yapmış bulunuyor ancak ne var ki tarayıcılar hala SSL 3.0 üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla tarayıcıdan geçen tüm veriler, e-postalar, şifreler, özel yazışmalar internet bağlantısını izleyen kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor. Sizlere daha önce buradaki haberimizde duyurduğumuz, Google'ın POODLE ismini verdiği açığın kısa sürede çözülmesi de mümkün görünmüyor.

Bu sırada, kullanıcılara güvenli sörf imkanı veren tek tarayıcının da en son 2006 yılında güncellenmiş olan IE 6 olduğu ortaya çıkıyor. Ancak unutmamak lazım ki, IE 6'nın SSL 3.0 problemine karşı bağışıklığı olsa da 2006'dan bu zamana kadar ortaya çıkan çok sayıda açığa karşı bağışıklığı olmayabilir. Bu yüzden IE 6'nın SSL 3.0'a karşı savunması olan tek IE olduğunu gülümseyerek okumak ve ona dönmeye çalışmamak, sanırız en iyisi olacaktır...

Okuyucu Yorumları