Steam'e son günde hacker şoku!

Son 1 ayın en popüler internet hizmeti oydu; son gün hack'lenmekten kurtulamadı!

Son gün gelen hack!

Günümüzde, neredeyse her bilgisayar oyuncusunun bir adet Steam hesabı var. Dönem dönem yaptığı dev indirimlerle dikkat çeken Steam, ne yazık ki yılbaşı indiriminin sonu olan Cuma günü, yapılan DDoS saldırısı ardından geçici olarak hizmet veremedi.

İki adet Twitter kullanıcısının suçu üstlendiği saldırıda, botnet kullanarak Steam sunucularına aşırı yüklenme yaptıklarını belirten kişiler, sonuç olarak Steam'e olan ulaşımı bir süre kestiler. 19 Aralık günü başlayan indirim çılgınlığının son günü yaşanan kopma, toplamda 15 gün süren indirimlerin son saatlerinde yaşandı ki bu saat dilimi içerisinde Steam, tüm indirim döneminde en çok rağbet gören oyunları bir kez daha indirimli fiyattan satışa sunmuştu.

Kesinti, Steam desktop client'i üzerinden ya da internet tarayıcı üzerinden, Steam destek ve topluluk sitesi gibi yerlere girişi tamamen engelledi. Pek tabi yaşanan kesinti sonucunda binlerce kullanıcı Twitter ve Facebook aracılığı ile durumu paylaştılar. Kimileri Cuma günü indiriminin süresinin uzatılmasını talep ederken, kimileri de Steam'e giriş yapamadıkları için kızgın olduklarını belirttiler.

Her ne kadar suçu üstlenen iki kişi bulunsa da Steam'in teknoloji destek ekibi olayın hacker saldırısı olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. İşin ilginç yanı, hacker'ların iddiasına göre, Cuma günü yaşanan saldırı sonucu yaşanan kesintinin ilk olmadığıydı. Benzeri bir durum, geçtiğimiz günlerde Left 4 Dead 2 isimli oyunun bedava dağıtıldığı gün de yaşanmıştı. Oyunu satın alan binlerce kişi, sunuculara akın etmiş ve geçici kopmalar yaşanmıştı.

Steam'in yaşadığı bu kopma sorunu, sadece ona özel değil. Geçen zaman içerisinde EA'in Origin platformu, Blizzard'ın Battle.net'i, League of Legends ve Dota 2'nin kendi client'ları da DDoS saldırılana maruz kalarak kullanım dışı olmuşlardı.

Okuyucu Yorumları