Steam tekrar oyunlara odaklanacak

Epic Games Store'un açılmasının ardından Steam, tekrar oyunlara odaklanacağını duyurdu

Steam oyunlara odaklanacak

Görünene göre Valve, platformun temel işlevine "tekrar odaklanmak için" devasa PC oyunu marketi Steam'de video içeriği satmayı bırakacak.

Steam'in aylın 90 milyon kullanıcısının çok büyük bir kısmı platformu temel olarak video oyun almak ve oynamak için kullanıyor olsa da Valve, var olan içeriği genişletmek için bazı deneyler yaptı ve alışıldık tanıtım videoları ve galerilerin arasında filmler ve belgeseller kattı.

Ancak Valve'ın blog yazısındaki kelimelerden kolaylıkla anlaşıldığı üzere Steam kullanıcıların çok küçük bir kısmı bu video kütüphanesini kullanıyorlar. Eğer Steam'de daha önce bir video aldıysanız, satın alımınıza erişiminiz engellenmeyecek. Artık kalan videolar da "ilgili oyun veya yazılım mağaza sayfasından veya arama, kullanıcı etiketleri, öneriler ve benzeri"" yöntemlerle bulunacak.

Tabi ki yazıda bahsedilmese de buradaki en büyük etkenin, Fortnite'ın geliştiricileri tarafından Valve'ın PC oyun marketindeki tekelini bozmak için tasarladığı direkt Steam rakibi Epic Games Store olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Epic'in mağazası, oyun geliştiricilerine Steam'in küçük %11'i yerine %30'luk bir pay veriyor ve oyuncular ile geliştiriciler arasındaki ilişkiyi daha direkt bir şekilde sağlamayı hedefliyor. Steam, devasa oyun kütüphanesinin düzenlenmesi konusunda uzun bir süredir problemler yaşıyordu ancak sadece en öne çıkan oyunlar haricindeki tüm oyunlar, sürüyle indie ve AAA oyunun arasında kendilerini göstermekte zorlanıyorlar.

Steam'in en iyi yaptığı şeye tekrar odaklanması hem firma hem de kullanıcıları için iyi olabilir ancak Valve'ın marketinin artık ihtiyacı olan yeniden düzenlemeyi yapamayacak kadar büyük olması ihtimalin de unutmamakta fayda var.

Okuyucu Yorumları