Steam'de artık geri iade mümkün!

PC oyuncularının tartışmasız en değerli sitesi, uzun zamandır beklenen imkanı nihayet sunuyor!

Steam'den büyük yenilik!

Eğer bir oyun satın aldıktan kısa bir süre sonra onun istediğiniz oyun olmadığını veya oyunu gerçekten beğenmediğinizi fark ettiyseniz, bu durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu bilirsiniz. Neyse ki Valve, bu sorunu geçmişte bırakıyor ve internette Steam üzerinden alınan oyunlar için 14 gün geçerli geri iade imkanı getiriyor.

Bu iade işleminin kuralları ise oldukça rahat gözüküyor. Resmi sitede belirtildiğine göre "Steam üzerindeki neredeyse her satın alım için – herhangi bir sebep ile – iade isteyebilirsiniz."

Sorunun bilgisayarınızda olması, yanlışlıkla gerçekleştirilen bir satın alım olması veya oyunu beğenmemeniz ise Valve'nin çok umurunda değil gibi gözüküyor. Var olan bir gereklilik ise, oyun içerisinde geçirdiğiniz sürenin iki saati aşmamış olması. Ancak burada da belirli bir rahatlık bulunuyor: "Eğer anlatılan iade kurallarının dışında bulunuyor olsanız da, bir iade isteğinde bulunabilirsiniz ve bu isteği inceleriz."

DLC içerikleri de aynı anlaşma grubuna giriyor ancak bazı üçüncü parti DLC içerikleri iade kapsamında olmayabiliyor; özellikle "bir oyun karakterine geri çevrilemez bir şekilde seviye atlatıyorsa..."

Her ne kadar bu durum Steam ve kullanıcıları için büyük bir gelişme olsa da, Steam'in rakipleri Origin ve GOG'un bir süredir iade poliçelerinin bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Electronic Arts'ın sahibi olduğu Origin bir "muhteşem oyun garantisi" veriyor ve oyunları herhangi bir sebep ile satın alımdan yedi gün içerisinde veya oyuna ilk girişten 24 saat içerisinde iade edebiliyorsunuz. Bu kural bütün EA oyunları için geçerliyken, üçüncü parti oyunların sadece bir kısmı için geçerli durumda.

GOG veya Good Old Games ise iade konusunda biraz daha sıkı kurallara sahip; "herhangi bir satın alım için" 30 gün içerisinde iade hakkı tanınıyor ancak bilgisayara indirilmemiş veya oyuna giriş yapılmamış olunması gerekiyor. İade almanızın diğer yolu ise oyunun sorunlu olması.

Her ne kadar Steam'in iade imkanı rakiplerine göre daha geç sunulmuş olsa da, çok daha rahat bir iade anlaşması sunduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları