Steam'den büyük bir adım daha!

Steam, kurduğu yeni ortaklıkla, sadece bir oyun platformu olmanın çok daha ötesine geçiyor!

Steam'den büyük bir adım!

Steam temelde bir oyun platformu olarak bilinse de, bir süre önce farklı içeriklere de genişlemeye başlamıştı ve oldukça az sayıda da olsa bazı filmlere de sahipti. Ancak görünene göre Steam, artık sahip olduğu filmlerin sayısını arttırmayı planlıyor. Eğlence devi Lionsgate ile anlaşan Steam, firmanın popüler filmlerinden bazılarını platformuna taşıyacak.

Bu ortaklıkla beraber Steam, 100'ün üzerinde film sunacak ve bunların arasında The Hunger Games (Açlık Oyunları), Twilight (Alacakaranlık), Saw (Testere) ve Divergent (Uyumsuz) gibi firmanın popüler filmleri de bulunacak.

Bu filmlerin tamamı 125 milyon Steam kullanıcısı için anında sunulmayacak ancak firmalar, "ortaklık Dünya geneline yayıldıkça daha fazla ismin ekleneceğini" söylüyor.

Sunulan filmler ise sadece kiralık olarak bulunacak ve fiyatlar, ABD'de 4 dolar - 5 dolar aralığında belirlenmiş durumda. Fiyatlar, her market için yerel olarak düzenlenecek. İzleyiciler, bir filme 30 gün boyunca sahip olabilecek ancak film bir kez başlatıldıktan sonra, 48 saat içerisinde izlenmesi gerekecek.

Ayrıca filmler Steam destekleyen tüm platformlarda izlenebilecek. Başka bir deyiş ile Windows, Mac, Linux ve SteamOS'un yanı sıra, SteamVR aracılığı ile sanal gerçeklik ortamında da bu filmleri izlemek mümkün olacak.

Steam'in daha fazla film veya dizi için başka ortaklıklar üzerinde çalışıp çalışmadığı henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları